Srečanja za kakovostnejše starševstvo

04.09.2015

Projekt Moč financira Norveški finančni mehanizem.

Jeseni bodo v Celju zaživele izkustvene skupine za starše. Celjska območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje jih pripravlja pod okriljem projekta Moč. Srečanja so namenjena staršem in ločenim staršem.

S pogovorom do novih spoznanj
Obikovali bodo tri skupine – eno za starše in dve za ločene starše. Enkrat tedensko bodo pod vodstvom strokovnjakov razpravljali o starševstvu, odnosih v družinah, svojih izkušnjah in težavah ter skupaj iskali rešitve. »Kot starši se srečujemo z dilemami pri vzgoji in komunikaciji z otrokom v vseh njegovih razvojnih obdobjih, od zgodnjega otroštva do najstništva. V izkustvenih skupinah za uspešno starševstvo se lahko kot starši okrepimo in opremimo z nekaterimi učinkovitimi veščinami ter viri starševske moči. Komunikacija z drugimi starši v skupini in strokovno vodena srečanja lahko dajejo odgovore na razreševanje vsakdanjih težav starševstva,« pojasnjuje specialistka javnega zdravja in strokovna vodja psiholoških svetovalnic v Celju in Laškem Nuša Konec Juričič.

Trimesečni program
Na 12-ih srečanjih bodo med drugim spregovorili o stiskah otrok ob ločitvi staršev, vsakdanjih dilemah in usklajevanju prepričanj o vzgoji, postavljanju meja, pogovorih z otrokom ter sodelovanju pri vzgoji med ločenima staršema. Brezplačna srečanja se bodo začela oktobra, Nacionalni inštitut za javno zdravje prijave parov ali posameznikov zbira do sredine septembra. O podrobnostih TUKAJ. (AD)
Štajerski val v sliki