marec 11, 2015

V Podčetrtku Festival vina in čokolade

V Podčetrtku bo v začetku maja prvi slovenski vinsko-čokoladni festival. Zamisel se je porodila ob kovanju idej za nadgradnjo tradicionalnega izbora županovega vina. Ponudniki od blizu in daleč

Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje je za datum festivala, ki bo združil dva izjemna produkta Slovenije, izbral 9. maj. Direktor Boštjan Misja verjame, da bo festival postal mednarodni družabni dogodek, na katerem se bodo srečevali ljubitelji vin in čokolade, hkrati pa bo dogodek priložnost za predstavitev ponudnikov lokalnih dobrot. Kot pravi, je zanimanje veliko, zato je v Podčetrtku pričakovati res pestro izbiro takšnih in drugačnih čokoladnih dobrot ter najrazličnejših sort vina.  

Degustacije, delavnice, ocenjevanja …

Ideja festivala je po besedah Misje sicer čim večja interaktivnost, kar pomeni, da dobrote ne bodo le na ogled. Festival bo prinesel degustacije, tematske čokoladne delavnice, ocenjevanje vin in čokolade, kuharsko doživetje ter zabavno-glasbeni program. Na festivalu bodo podelili tudi naziva Naj vinska hiša in Naj čokoladnica. (SP)