avgust 2, 2019

V Šmarje na tradicionalni kolesarski maraton

V Šmarju pri Jelšah bo v nedeljo že 16. Šmarski kolesarski maraton. Na voljo bodo štiri različno dolge trase, med njimi je tudi otroška. Maraton je tako priložnost za rekreacijo ter prijetno druženje za vso družino.

Na nedeljskem maratonu boste lahko uživali tudi ob takšnih razgledih. (Foto: Štajerski val)

Kolesarjenje s čudoviti razgledi
Najbolje pripravljeni kolesarji se boste podali na 66 kilometrov dolgo pot, tisti z nekoliko manj kondicije boste lahko izbirali med maratonoma, dolgima 42 ali 22 kilometrov. Vse poti so krožne in speljane po slikoviti pokrajini Kozjanskega, tako da boste lahko uživali tudi ob čudovitih razgledih. Podrobneje o posameznih trasah Jaka Rihtarič iz kolesarske sekcije šmarskega športnega društva:

A pozabili niso niti na najmlajše, ti bodo prekolesarili mini maraton, dolg 1 kilometer. Dogodek sicer ni tekmovalnega značaja, pač pa sta v središču pozornosti prijetno druženje in rekreacija ter spodbujanje družin k zdravemu življenjskemu slogu. Start in cilj vseh maratonov bosta v nedeljo na Obrtniški ulici, v bližini šmarskega gasilskega doma, pred Magnum logistiko. Ob 10. uri se bodo najprej podali na veliki maraton, deset minut kasneje bo start maratona na 42 kilometrov, ob 10.20 uri še na 22 kilometrov. Mini maraton bo pred vsemi – nekaj minut pred 10. uro. (AD)