junij 1, 2019

Odlično je bilo na 3. Afroditinem teku!

Rogaška Slatina je bila to sobotno dopoldne prizorišče Afroditinega teka. Že tretjič smo ga pripravili radijci Štajerskega vala in Kozmetika Afrodita. Več kot tisoč tekačic in tekačev se je zbralo, tekli so na dveh tekmovalnih trasah ter eni krajši, rekreativni. Preveri utrinke, pa tudi, kdo je bil najhitrejši.

Tokrat so tekači v darilnih vrečkah našli zelene majice. In tudi tokrat smo poskrbeli, da so se pred tekom dodobra ogreli.

Aktivni v svoji koži
»Afroditin tek s Štajerskim valom poteka pod geslom Aktivni v svoji koži in to je tudi naše osnovno vodio. In zelo smo veseli, da je tek ter nasploh gibanje v naravi čedalje bolj priljubljeno,« je po izjemno uspešnem dogodku, ki je v Rogaško Slatino privabil več kot tisoč ljubiteljev teka, dejala programska direktorica našega radia Greta Kokot Rajkovič. Na rekreativnem teku je bilo sicer treba premagati kilometrsko razdaljo po slatinski promenadi, tekmovalna teka pa sta bila dolga 5 in 10 kilometrov. Proga, ki se je začela in končala na Evropski ploščadi, je tekače vodila po Rogaški Slatini in okoliških naseljih, po poti je bilo na več postojankah poskrbljeno za okrepčilo, tudi vreme jim je šlo na roko, saj smo uspeli pregnati dež, prav tako ni bilo pretirane vročine. Le veter jih je tu in tam nekoliko upočasnjeval. "V veliko veselje mi je, da smo uspeli privabiti toliko tekačev in to nam v Kozmetiki Afrodita daje še dodaten motiv, da s tovrstnimi prireditvami nadaljujemo. Se vidimo na 4. Afroditinem teku naslednje leto, ko Kozmetika Afrodita praznuje 50 let," pa je tekače in tekačice na Evropski ploščadi pozdravila direktorica in ustanoviteljica Kozmetike Afrodita Danica Zorin Mijošek, ki je izjemno ponosna tudi na tekaško in organizacijsko ekipo iz Kozmetike Afrodita. S tekači na 5-kilometrski progi pa se je, kot že tradicionalno, potil tudi slatinski župan Branko Kidrič, ki se mu je pridružil tudi županski kolega Peter Misja.

Nekaj tekačev smo ujeli pred naš mikrofon:



Utrinek z rekreativnega teka, dolgega 1 km, kjer je slogan: Važno je sodelovati, ne zmagati.

In najhitrejši letošnji tekači?
Na desetkilometrski razdalji sta bila zmagovalca ista kot lani, Vito Kunstek (0:32:58) in Barbara Černič (0:37:46). Vito je pokal ponosno prinesel tudi v naš mobilni studio, od koder smo se vse jutro in dopoldne v živo javljali v naš radijski eter, takole je povedal:



Tudi Barbara Černič je prišla v naš terenski studio: 



Zmagovalci na 10 km v moški konkurenci v družbi župana občine Rogaška Slatina Branka Kidriča ter ustanoviteljice in direktorice Kozmetike Afrodita Danice Zorin Mijošek. 

Druga med ženskami je bila Manuela Golob, tretja Elisabetta Comero. V moški konkurenci sta si drugo in tretjo nagrado prislužila Severino Ogrizek in Blaž Lupše. V teku na 5 kilometrov sta na najvišjo stopničko stopila Mojca Centrih (0:23:44) in Vinko Jost (0:20:14). Mojca, ki je zmagala že na našem prvem Afroditinem teku, je takole povedala: 



Ujeli smo tudi zmagovalca na pet kilometrov Vinka Josta, ki je na stopničke Afroditinega teka stopil prvič: 



Med ženskami je bila druga Metja Lužnih, tretja Eva Lajevec, med moškimi pa je bil drugi Martin Ocepek in tretji Tomaž Rep.

Za vse tekače lepa darila, za zmagovalce še pokali
Splačalo se je potruditi, najhitrejši so namreč prejeli lepe nagrade – poleg pokalov Steklarne Rogaška še razvajanje v kozmetičnem salonu Kozmetike Afrodita, darili Avtotehnike Celje in Vita centra Rogaška, zmagovalci pa so prejeli še vikend paket za dve osebi v Boutique hotelu Atlantida Rogaška. Sicer pa so prav vsi tekači dobili majico, tokrat zelene barve, in darilno vrečko z darili pokroviteljev teka, okoli vratu pa smo jim nadeli medalje.
REZULTATI TEKA preverite TUKAJ.

Vsi tekači so dobili medalje, najhitrejši v teku na 5 in 10 km pa tudi čudovite pokale Steklarne Rogaška. 

Test hoje z nasveti za zdravo življenje
Sicer pa smo na Afroditin tek povabili tudi tiste, ki ne tečejo. V testu hoje na 2 kilometra so lahko preverili svojo telesno pripravljenost ter ob tem dobili nasvete strokovnjakov iz Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, kako naj še izboljšajo svojo kondicijo in katere aktivnosti so zanje najprimernejše. O rezultatih testa je Nejc Stepišnik povedal:



Afroditin tek je odlična priložnost za rekreacijo, pa tudi prijetno druženje. Tako je bilo tudi veliko skupinskih prijav. 

Brez dobrega sodelovanja in podpore ne gre
Radio Štajerski val in Kozmetika Afrodita smo tek, ki je bil znova mednarodni, pripravili ob podpori Občine Rogaška Slatina in celotne tamkajšnje lokalne skupnosti. Športni partner teka je bil tudi letos Atletski klub Šentjur, za okrepčilo po teku pa je poskrbela Odprta kuhinja časopisne hiše Delo z rižoto in s carskim pražencem. Da smo se pred tekom dobro ogreli, so poskrbele trenerke iz celjskega Top fita in plesalke Plesnega centra TBA. Na teku smo podelili tudi prav posebno nagrado, žreb je eni od tekačic prinesel tri mesece brezplačne električne energije podjetja ECE Celje. Hvala tudi vsem ostalim partnerjem, ki ste nam pomagali, da je dogodek odlično uspel. Se vidimo spet prihodnje leto v začetku junija, na 4. Afroditinem teku.