februar 10, 2020

Veter ponoči preglavice povzročal tudi na Zreškem in Slovenjebistriškem

Ponoči je močan veter nekaj težav povzročal tudi v naših krajih. Med drugim je razkril nekaj streh na Zreškem, podiral je drevesa, v Slovenski Bistrici so zato do nadaljnjega zaprti mestni parki. A večje škode k sreči veter ni povzročal.

Veter je predvsem podiral drevesa in odkrival dele streh. (Foto: PGS Slovenska Bistrica in Komunalno podjetje Slovenska Bistrica)

Ponoči je bil po vsej Sloveniji močan veter. Sunki so dosegali od 70 do 100 kilometrov na uro. Najmočnejše so zabeležili na vzhodu in severovzhodu države. Med drugim so pristojne službe posredovale v občinah Šentjur, kjer je med drugim veter razkril del strehe, Žalec, Slovenske Konjice, Vitanje, Celje in Velenje. Kar nekaj dela so imeli v občinah Zreče in Slovenska Bistrica.

Na Zreškem predvsem odkrivalo strehe
Močan veter še ne pojenja. O aktualnih razmerah, vodja javnih gospodarskih služb in prostora na zreški občini Štefan Posilovič:

Posilovič ob tem dodaja:

Tudi občina Slovenske Konjice poziva vse svoje občane, da sporočijo morebitno škodo na objektih, ki je nastala zaradi močnega vetra včeraj in danes. Komisija bo oglede povzročene škode opravila, ko se bodo vremenske razmere uredile, saj je trenutno zaradi vetra gibanje na prostem nevarno.

V Slovenski Bistrici zaprti parki
Zaradi vetroloma so v Slovenski Bistrici do nadaljnjega zaprti vsi trije mestni parki – Grajski park, park pri ZD in lipov park. Sicer je tudi v Slovenski Bistrici veter razkril nekaj streh. Vodja urejanja javnih površin v slovenjebistriškem komunalnem podjetju Modest Motaln pravi:

Ob tem dodaja:

Vremenoslovci sicer močan veter napovedujejo še danes. Popoldne bo veter slabel, a še ne bo ponehal. Na Štajerskem lahko tako jutri pričakujemo zahodni veter. (TMG, SP)