junij 19, 2015

Vikend v znamenju Poletne muzejske noči

Sobotni večer bo v znamenju Poletne muzejske noči. Vrata bodo odprli muzeji in zbirke v kar 52 slovenskih krajih. Kjerkoli živite, vam tako za prijeten večer gotovo ne bo treba daleč.

Poletna muzejska noč je letos že trinajstič.

Muzeji tudi prostor za zabavo
„Z muzejsko nočjo želimo prikazati, da so muzeji tudi prostori, kjer se da na sproščen in zabaven način preživljati prosti čas, in da niso le prostori, kjer se učiš,“ ob tradicionalni Poletni muzejski noči pravi koordinatorica projekta Irena Marušič iz Tehniškega muzeja Slovenije. To je edini dan v letu, ko so vrata muzejev in zbirk odprta pozno v noč, vse do polnoči. „Hoja po muzejih ponoči ima še prav poseben čar,“ dodaja Marušičeva.

Na ogled tudi zbirke v naših krajih
Vrata odpirajo tudi številne ustanove v Celju, Laškem, Rogatcu, Slovenski Bistrici, Šentjurju, Velenju, Vitanju, Žalcu, Ptuju in Mariboru. Brezplačno jih lahko obiščete v soboto med 18. in 24. uro, v nekaterih pripravljajo tudi različne prireditve in delavnice, zanimive za različne generacije. Natančen program najdete na tej povezavi, o dodatnih podrobnostih pa prisluhnite v spodnjem posnetku, z Ireno Marušič se je pogovarjala Karmen Šemrl.

Datoteke

Irena Marušič o muzejski noči