december 31, 2018

Vrtec na Frankolovem največja vojniška naložba v novem letu

Frankolovčanom se bo v novem letu uresničila dolgoletna želja. Občina Vojnik je pripravila vse potrebno za gradnjo novega vrtca, ki je zaradi večletne prostorske stiske težko pričakovan.

Novi vrtec na Frankolovem bo občina gradila ob OŠ Antona Bezenška. (Foto: Občina Vojnik)

Pridobila bo tudi šola
Pred vojniško občino je eden večjih projektov v zadnjih letih, zagotovo pa v prihajočem proračunskem letu, gradnja novega vrtca na Frankolovem. Zanj je v proračunu zagotovila 800.000 evrov. Obstoječa stavba, v kateri je vrtec sedaj, je namreč v zelo slabem stanju in pretesna. Novi vrtec bo občina zgradila ob stavbi osnovne šole Antona Bezenška v središču kraja. Vrtec bo imel štiri oddelke, z njim pa bo pridobila tudi šola. Vojniški župan Branko Petre pravi:

Šola in vrtec bosta imela namreč skupno ogrevanje, hkrati pa bodo zamenjali energent. Utekočinjen naftni plin, ki ga šola uporablja sedaj, je namreč drag. Naložbo, katere ocenjena investicijska vrednost je okoli dva milijona evrov, naj bi vojniška občina začela uresničevati sredi prihajajočega leta. Za sofinanciranje projekta se je prijavila tudi na Eko sklad. (NS)