oktober 19, 2019

Vrtec v Ozki ulici so še uradno odprli

V Slovenski Bistrici so v petek popoldne tudi uradno odprli vrtec v Ozki ulici. Gre za veliko pridobitev za otroke, starše in zaposlene. Občina je za naložbo namenila približno 1,2 milijona evrov.

Trak novega vrtca so slovesno prerezali včeraj, a otroci in zaposleni so v nove igralnice vstopili že v začetku septembra. (Foto: Štajerski val)

Prijetnejše in kakovostnejše bivanje za 75 otrok
Novi vrtec je bila nujna naložba, saj so otroci pred tem bivali v manj primernih prostorih v blokovskem naselju. V novo stavbo so v začetku šolskega leta preselili zaposlene in otroke iz enote Čebelica na Tomšičevi ulici. Enoti so priključili tudi obstoječa oddelka v Ozki ulici, skupaj pet oddelkov sedaj obiskuje 75 otrok. Novi vrtec, ki je velik 792 kvadratnih metrov, obsega tri igralnice, večnamenski večji prostor, kabinet, prostore za individualno delo z otroki, razdelilno kuhinjo in garderobo. Stanislava Stegne, ravnateljica Vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica, je na odprtju dejala:

Naložba je vredna približno 1,2 milijona evrov, denar so v celoti zagotovili v občinskem proračunu. Župan občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar je poudaril, da so z njo v mestu zagotovili vse potrebno za nemoteno izvajanje predšolske vzgoje, kmalu bodo končali vrtec v Laporju, čaka jih le še dograditev vrtca na Keblju. Poleg Ivana Žagarja in Stanislave Stegne je trak slavnostno prerezala Fanika Fras Berro iz Zavoda za šolstvo. Odprtje so s kulturnim programom popestrili otroci vrtca. (TA)