marec 6, 2019

Weiler Abrasives z novim direktorjem

Vodenje mariborsko-zreške družbe Weiler Abrasives, nekdanjega SwatyCometa, bo sredi marca prevzel Jože Kaligaro. Nasledil bo Matjaža Merkana, ki ostaja v podjetju kot svetovalec. Kaligaro je gospodarstvenik z dolgoletnimi izkušnjami na področju vodenja velikih industrijskih podjetij.

Jože Kaligaro bo vodenje podjetja Weiler Abrasives prevzel 16. marca. (Foto: Weiler Abresives)

Markan meni, da je čas za menjavo
Menjava vodstva je bila sprejeta konec lanskega leta na pobudo dosedanjega direktorja Matjaža Merkana, ki je podjetje vodil od leta 2013. "V družbi Weiler Abrasives smo v zadnjem obdobju izvedli številne pomembne spremembe in podjetje usmerili v prihodnost. Na mojo pobudo smo skupaj z ameriškim lastnikom konec lanskega poslovnega leta sprejeli sporazumno odločitev, da je v trenutku, ko družba vstopa v naslednjo fazo razvoja, primeren čas, da vodstvo prevzame novi direktor družbe," je povedal odhajajoči direktor Matjaž Merkan. Njegov naslednik Jože Kaligaro pa dodaja, da s ponosom in veliko odgovornostjo prevzema vodenje družbe, ki je del ugledne mednarodne poslovne skupine in je eno redkih slovenskih podjetij, ki je s svojim izdelki prisotno po vsem svetu. 

Lani odločneje vstopili tudi na indijski trg
Weiler Abrasives z več kot 800 zaposlenimi v Zrečah, Ločah in Mariboru bo v letošnjem letu praznoval 140-letnico delovanja. Kot so navedli v sporočilu za javnost, nadaljujejo uspešno poslovno zgodbo, lani so zaposleni ustvarili nekaj več kot 81 milijonov evrov prihodkov, kar je dva odstotka manj kot predlani. Pomembno rast so zabeležili na najbolj zahtevnih trgih zahodne Evrope, odločneje pa so vstopili na indijsko tržišče. Veliko pozornosti so prav tako posvečali razvoju novih izdelkov, za kar so bili nagrajeni z zlatim priznanjem Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije. Kot so še navedli v sporočilu za javnost, pa prav tako nenehno težijo k izboljšavam proizvodnih procesov, za investicije so lani odšteli 4 milijone evrov. (BF)