julij 9, 2020

Z brezplačnim avtobusom na Roglo in v Žičko kartuzijo

Tudi to poletje se boste ob sobotah na Roglo lahko popeljali z brezplačnim turističnim avtobusom. Prvi bo peljal to soboto. So pa letos uvedli novost – avtobus bo vozil tudi do Žičke kartuzije.

Turistična destinacija Rogla-Pohorje avtobusne prevoze organizira skupaj s Potjo med krošnjami Pohorje, Uniturjem in prevoznikom Nomago.

Vožnje s turističnim avtobusom na relaciji Slovenske Konjice–Zreče–Rogla–Žička kartuzija so brezplačne, možen pa je tudi prevoz do 10 koles. »Tako domačinom kot obiskovalcem bo avtobus omogočal trajnostno in okolju prijaznejšo obliko prevoza na Roglo in letos kot novost tudi v Žičko kartuzijo, zaenkrat ob sobotah, ko je turistični obisk največji,« pravijo v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje, ki združuje občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče. Avtobus po vozil po spodnjem voznem redu, vsako soboto od 11. julija do 22. avgusta.


V Turistični destinaciji Rogla-Pohorje so ob tem v poletnem času pripravili še poseben tedenski nabor aktivnosti pod naslovom ZELENA DOŽIVETJA V TURISTIČNI DESTINACIJI ROGLA-POHORJE. Vključujejo jutranje pohode in telovadbo, dneve odprtih vrat pri ponudnikih, namige za izlete z e-kolesi in namige za male potepine. Podroben program najdete TUKAJ.

Sicer pa destinacija vabi na odkrivanje številnih zanimivosti in kotičkov v štirih občinah, pripravili so tudi več paketov doživetij, kaj, ponujajo, si oglejte TUKAJ. (AD)