oktober 14, 2023

Skupina Kristali in njenih 50 let - to nedeljo spet na odru v Rogaški

Na koncertu s številnimi glasbeniki

Pisalo se je leto 1973, ko so Kristali prvič zaigrali. Ljubezen do glasbe in glasbenega ustvarjanja jih je skozi vsa ta leta povezovala, med seboj so prepletli prave niti prijateljstva in tako ostali povezani. V nedeljo bodo spet skupaj na odru.

Pred desetimi leti, ob 40-letnici, je s Kristali nastopil Lado Leskovar, tokrat bo med gosti med drugim Nuša Derenda. (Foto: arhiv Nani Poljanec)

To nedeljo bodo Kristali znova stopili pred občinstvo. Na odru Kulturnega centra Rogaška Slatina bodo naredili pregled minulih petih desetletij. V vseh teh letih se je zgodilo ogromno nastopov, ne samo doma, tudi v tujini. Avstrija, Hrvaška, Švica, Italija ...

Nastopali so s številnimi znanimi imeni jugoslovanske scene. Z damo slovenske scene Marjano Držaj so kar dvakrat silvestrovali v Rogaški Slatini. Tradicionalni plesi v "stari poši" so bili njihova stalnica. Kar 4 leta so igrali v takratnih Atomskih toplicah v Podčetrtku.
Kristali so stali tudi na odru našega radia - na nekoč zelo priljubljenem koncertu akcije "Najmočnejši ostanejo". (Foto: arhiv Jožeta Strniše)

Spominov je ogromno, ogromno pa je tudi dobre glasbe, ki so jo v tem času ustvarili. Od samega začetka s Kristali igra tudi Franc Vukovič - Pico. Z njim se je v minutah za kulturo - tudi o tem, kdo bo z njimi nastopil na nedeljskem koncertu - pogovarjala Katja Žolgar:  




Na odru ob 50-letnici se bodo Kristalom pridružili še številni glasbeniki.