maj 15, 2023

Rogatčanka, ki je tudi v penziji našla polno izzivov in veselja

DRUGA KAVA - Začeli so se tedni vseživljenjskega učenja. Lovro in Davor sta ponedeljkovo drugo jutranjo kavo spila z Rogatčanko Majdo Kramberger, ki dokazuje, da je tudi v pokoju življenje lahko še kako aktivno ter da nikoli nismo prestari, da se kaj novega naučimo. 

Majda Kramberger vse starejše ljudi spodbuja, naj se tudi sami pridružijo univerzi za tretje življenjsko obdobje, imajo jih v marsikaterem kraju. (Foto: Štajerski val)

Majda Kramberger je svoje poklicno življenje posvetila zdravstvu - 40 let je bila medicinska sestra. V Obsotelju in na Kozjanskem jo marsikdo pozna kot zobno sestro, bdela je nad tekmovanjem za čiste zobke. Po upokojitvi ostaja zelo aktivna, predvsem kot članica Unverze za tretje življenjsko obdobje v Rogaški Slatini. "Tam sem si našla svoj izziv. Priporočam jo vsem, ki se odločajo, da bi nekam vključili, super zadeva je, vsega se tam najde," pravi. Sama je nedavno odšla tudi na študijsko izmenjavo odraslih, na Malti se je učila angleščino. Sodeluje tudi pri dramski igri, počne pa še marsikaj. Prisluhnite ji v spodnjem posnetku: