september 2, 2023

Gasilci tudi pojejo, prisluhnite jim to popoldne na Planini

39. srečanje gasilskih pevskih zborov in skupin ter gasilskih godb

Na Planini pri Sevnici bo to popoldne zvenela glasba. Pripravljajo 39. vseslovensko srečanje gasilskih pevskih zborov in godb. Nastopilo bo več 260 udeležencev.

Utrinek z lanskoletnega srečanja, ki je bilo v Ormožu. (Foto: Gasilska zveza Slovenije)

Na 39. vseslovenskem srečanju gasilskih pevskih zborov in godb na Planini pri Sevnici bo nastopilo 14 zborov in dve godbi, skupaj 260 udeležencev. Soorganizator dogodka Ludvik Vouk pravi, da je srečanje, ki je vsako leto v drugem koncu Slovenije, priložnost za ohranjanje pevske dediščine, obenem pa je pomembno tudi za promocijo kraja.

Srečanje gasilskih pevskih zborov in godb na Planini sicer sovpada s 130-letnico PGD Planina pri Sevnici. Pestro dogajanje se bo v kraju sicer nadaljevalo še jutri, ko bo tradicionlana Angelska nedelja s povorko in znamenitimi planinskimi pršjačami ter zabavo z Ansamblom Saše Avsenika. Kaj vse še prinaša, preverite TUKAJ.

Podrobneje o vseslovenskem srečanju gasilskih pevskih zborov in godb pa prisluhnite Ludviku Vouku v spodnjem posnetku, bil je gost naših minutk za kulturo, z njim se je pogovarjal Vid Palčnik.