april 11, 2024

Gradnja vila blokov: Dobrava spreminja podobo Šmarja pri Jelšah

Pod šmarsko osnovno šolo bo nastala nova stanovanjska soseska. Občina Šmarje pri Jelšah pravkar končuje komunalno opremljanje zemljišč. V soseski bodo v prihodnjih letih zrasli številni bloki in tudi hiše. Večji del soseske bo pozidalo eno od  domačih podjetij.

Takšna bo nova soseska Dobrava v Šmarju pri Jelšah. (Skica: Pro-Jen d.o.o.)

Prvi vila bloki do leta 2025
V Šmarju pri Jelšah se v naslednjih letih obeta gradnja več novih stanovanj. Podjetje Pro-JEN iz Šentvida pri Grobelnem bo v novi soseski Dobrava postavilo 13 objektov. V njih bo 84 stanovanj za približno 400 stanovalcev. Direktor podjetja Pro-JEN Branko Pažon pojasnjuje, da so gradnjo načrtovanih objektov razdelili v tri faze: "Trenutno smo že začeli s prvo fazo, z izgradnjo štirih vila blokov, v katerih bo skupaj 36 stanovanj. Načrtujemo, da bi bila prva stanovanja vseljiva že predvidoma februarja 2025." Dodaja, da bo vsak vila blok v treh etažah nudil devet nadstandardnih dvosobnih in trisobnih stanovanj s pokritim parkiriščem in shrambo. Zunanji del dvorišča bo namenjen dodatnemu parkirnemu prostoru in zelenim površinam.

V letu 2025 je predvidena izgradnja vseh štirih vila blokov, z devetimi dvo- in trosobnimi stanovanji v treh etažah. (Skica: Pro-Jen d.o.o.)

Nova stanovanja do leta 2027
V prihodnjih letih bodo v soseski Dobrava poleg vila blokov zgradili še šest dvostanovanjskih hiš in dve večstanovanjski stavbi, ki bodo ponujali raznolika in udobna stanovanja za posameznike, pare in družine. Načrtujemo različne tipe stanovanj, ki bodo prilagojeni potrebam različnim skupinam ljudi, razlaga Pažon:

Med specifičnimi značilnostmi in prednostmi stanovanj v vila blokih v soseski Dobrava v primerjavi z drugimi stanovanji na trgu Pažon izpostavlja, da bodo vsa stanovanja v vila blokih opremljena s po dvema lastniškima parkirnima mestoma, prav tako pa bodo imela lastne toplotne črpalke in klimatske naprave, kar bo omogočilo popoln nadzor nad stroški električne energije.

Pažon je prepričan, da se bodo navedene značilnosti odražale v udobju in kakovosti bivanja za prebivalce. 
V letih 2025/2026 se bosta obstoječim vila blokom pridružili še dve novi večstanovanjski stavbi s skupaj 24 stanovanji, v letu 2027 pa bo zgrajenih še šest dvostanovanjskih hiš s skupaj 12 stanovanji.

Cena za kvadratni meter 2.400 evrov
Gradnja in razvoj vila blokov v soseski Dobrava v Šmarju pri Jelšah se bosta vključevala v obstoječo infrastrukturo in okolje ter tako prispevala k izboljšanju kakovosti življenja prebivalcev, je prepričan investitor Branko Pažon.

Izhodiščna cena nakupa bo znašala 2.400 evrov na kvadratni meter. Podrobneje o novih stanovanjih v soseski Dobravi izveste TUKAJ. (SP)
Vsako stanovanje v soseski bo imelo po dva parkirna prostora, eno pokrito parkirišče v kletni etaži in dodatno parkirišče na zunanjem prostoru. (Foto: skica Pro-JEN)

 

Galerija slik