februar 18, 2023

Kam na pustno rajanje?

Končno je tukaj čas, ko se bomo lahko s pustnim rajanjem poslovili od zime in pozdravili pomlad. Tudi letos bodo za pustno zabavo poskrbeli v mnogim krajih v naši regiji. 

Mnoge maske bodo tudi letos rajale v naših krajih. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Na današnjo pustno soboto bodo v več naših krajih organizirana pustovanja. Izbrskali smo nekaj informacij, kje vse bodo danes poskrbeli za zabavo:

- Celje: pustno rajanje bo v središču mesta, kjer bodo nagradili tri najboljše maske. Dogajanje se začne ob 10. uri. Pustovanje bo tudi v Celjskem mladinskem centru, prav tako ob 10. uri.

Šentjur: na Mestnem trgu bo pustovanje za otroke. Ob 10.30.

- Šmarje pri Jelšah: živahno bo na ploščadi pred Kulturnim domom. Z animacijo za otroke MalaLU podo poskrbeli za najmlajše, dogajanje bodo popestrili še s tekmovanji v maskah in tematskimi delavnicami. Tudi posladkali se boste lahko, tako s krofi, kot ostalimi dobrotami. Pustovanje se začne ob 10. uri. 

- Šentvid pri Grobelnem: v gasilskem kulturnem domu bo za zabavo poskrbel Ansambel Novi Spomini, podeljevali bodo tudi nagrade za najboljše maske. Začne se ob 20. uri. 

- Laško: pustna povorka bo na občinskem dvorišču in po laških ulicah. Dogajanje bodo popestrili s predstavitvijo mask, podelitvijo nagrad in glasbenim presenečenjem. Začetek ob 15. uri. 

- Podčetrtek: pustovanje bo na trgu Vasi Lipa v Termah Olimia. Obljubljajo pustno rajanje z gledališčem Ku-kuc, poslikavo obraza in slastne krofe. Dogajanje se začne ob 15. uri.

Slovenska Bistrica: povorka bo po mestnih ulicah, na relaciji: Športna dvorana – Partizanska cesta – Trg svobode. Ob 10. 30.

- Bistrica ob Sotli: pustno rajanje za otroke bo v Kulturnem domu, ob 17. uri.

- Nova Cerkev: v centru bo pustni karneval, ki ga organizira tamkajšnjo prostovoljno gasilsko društvo. Dogajanje se začne ob 15. uri.

- Ponikva: otroško pustovanje s povorko, rajanjem, slastnimi krofi in z darilci za vsako masko se začne ob 14. uri.

Pestrega dogajanja bomo deležni tudi v torek:

- Rogaška Slatina: pustna povorka bo na Evropski ploščadi, ob 15. 30.

- Žalec: za zabavo bo poskrbela klovnesa Mici in kurenti. Pustovanje bo na Šlandrovem trgu, ob 16. uri.

- Šmarje pri Jelšah: v kraju bo pustna povorka s kratkim kulturnim programom. Na ploščadi pred kulturnim domom, ob 9.30.

- Slovenske Konjice: Društvo prijateljev mladine Slovenske Konjice vabi na otroško pustno rajanje, ki bo ob 16. uri, pred Domom kulture.

- Rogatec: otroško pustovanje se bo ob 9. 30 začelo v Športni (plesni) dvorani Rogatec. Popoldne bo v kraju tudi pustna povorka. Začela se bo pri Osnovni šoli Rogatec in končala pri Grajski pristavi, kjer bo predstavitev mask, podelitev nagrad in pustno rajanje. V primeru slabega vremena bo v Športni dvorani Rogatec. Povorka se začne ob 16. uri.

- Spodnja Polskava: pustno rajanje bo ob 16. uri.

(KK)