marec 20, 2023

Pomladni vikend v Opatiji ponovno poskrbel za zadovoljne goste

Prejšnji vikend smo bili popotniki TA Relax – Nevenka Švener Skupine in Štajerskega vala skupaj v Opatiji. Zadovoljne, nasmejane skupinice prijateljev in znancev je bilo mogoče srečevati na vsakem koraku, še posebej na sončnih mestnih terasah. Večera pa smo preplesali in se veselili v sloviti dvorani hotela Royal. Ni dvoma, Opatija nam bo za vedno ostala med najlepšimi spomini.

Očarljiva Opatija nam bo ostala v najlepšem spominu. (foto Štajerski val)

V petek zjutraj je z več koncev Slovenije proti kraljici Jadrana – Opatiji krenilo kar osem avtobusov potnikov in že na poti je bilo na vsakem od njih čutiti, da smo Slovenci veseli ljudje, ki radi potujemo in se veselimo. Strani Facebooka so naenkrat preplavile fotografije veselih družb z avtobusov, ki so sporočale, da se veselijo tokratnega – že 8. pomladnega vikenda v Opatiji, ki smo ga posvetili dnevu žena, dnevu mučenikov in tudi 70-letnici radia Štajerski val.

Tako za dobrodošlico nas je sicer ob morju pozdravilo nekaj dežnih kapljic, pa vendar si nismo pustili skaliti dobrega razpoloženja. Prav hitro smo poskrbeli, da je vsak dobil ključe svoje sobe, nato pa se je začelo raziskovanje mesta. Že po kratkem sprehodu smo ugotovili, da Opatija ne slovi zaman kot »kraljica Jadrana«. Naravnost prevzela nas je s svojimi očarljivimi hoteli, ozkimi ulicami, parki in čudovitimi sprehajalnimi potmi. Fascinantno mesto, ki ga človek res mora obiskati in raziskati!Prvi večer so popestrili tudi Til Čeh & Petelini.

Po večernem obedu pa zabavaaaa! Že sam prihod nanjo je bil nekaj posebnega, naše dame je namreč na stopnišču z rdečimi vrtnicami v rokah v lepem špalirju pričakal fantovsko-moški del ekipe, tako da so se v tem cesarskem mestu zares tudi počutile prav kraljevsko. Za dober začetek je ob pozdravu ekipe poskrbel kozarček najboljše radgonske penine, na mizah so nas čakale sladke dobrote izpod rok »naših cukerpekaric«. Ob odlični glasbi tria Mali greh (ob Zmagu in Darku je tokrat zapel še Dejan), ki se mu je odru pridružil še harmonikar Simon in naša letošnja novost – trio Šansonet, smo v večer zažurali s Tilom Čehom in njegovimi Petelini. Nekoliko okrepljena je bila letos tudi naša radijska ekipa – ob Katji Rek, Darku Bezenšku in Andreji Kukovič sta bila prvič z nami še dva radijca Vid Palčnik s triom Šansonet in Lovro Sadek s Poskočnimi muzikanti.

V drugem večeru so nas zabavali tudi Poskočni muzikanti.

Sobotno jutro je po obilnem zajtrku prineslo dva zanimiva izleta. Izbirali ste lahko med Brioni in Istrsko konobo v Žminju, da je bilo zelo prijetno na obeh, pa verjetno ni potrebno posebej poudarjati. Prijetno utrujeni smo ob zvokih morja in toplih sončnih žarkih pozabili na vse skrbi. Sobotni večer je bil spet poln presenečenj. Naše pekarice so poskrbele, da je bilo za vse dovolj sladkih dobrot, na odru pa so ob triu Mali greh in Šansonet z nami naredili Opatijo poskočno tudi Poskočni muzikanti z našim Lovrom Sadekom. Ga ni med nami, ki bi ostal ravnodušen ob vsem lepem, kar smo doživeli v tem večeru! Tudi Nevenka Švener, ki je v zahvalo za več kot odlično organizacijo prejela velik šopek in glasen, srčen aplavz! Še dolgo, dolgo nas bodo greli spomini na ta čudovit večer.

Oba večera prijetno vzdušje, polno zabave, glasbe in plesa.

Nedeljsko jutro je poskrbelo za nebo brez oblaka in prijetno, sončno vreme. Nekateri smo ga izkoristili za pohajkovanje in fotografiranje Opatije, drugi za izlet do bližnjega svetišča Trsat, tretji pa za panoramsko vožnjo z ladjico vzdolž znamenite sprehajalne poti Lungomare. Vsi pa smo se polni čudovitih spominov in prečiščenih, sproščenih misli zgodaj popoldne odpravili nazaj proti našim domovom.

Lepo je bilo biti v družbi Slovenije v malem, ki je skupaj preživljala čudovit pomladni vikend v enem najlepših obmorskih zdraviliških mest ob hrvaški obali. S toplimi objemi in obljubami, da se spet kmalu srečamo, smo se razšli. Nevenka Švener pa že pripravlja nove poti in nove destinacije, ki jih bomo letos še lahko obiskali skupaj. Kmalu se srečamo, dragi prijatelji! /AK/