januar 1, 2024

Naj bo leto 2024 sr(e)čno!

Poslovili smo se od leta 2023 in vstopili v leto 2024. Kakšni spomini ostajajo in kakšni so načrti, ki jih kujete? Radijci Štajerskega vala želimo, da bo srečno in srčno!

Leto 2024 bo prestopno leto in bo tako imelo 366 dni.

Tudi na Štajerskem valu smo silvestrovali, vaša gostiteljica je bila Katja Žvikart, ki je skupaj s programsko direktorico Greto kokot Rajković takole pričakala novo leto:

Marsikdo pa je sekunde do novega leta odšteval na silvestrovanjih na prostem – največje v naših krajih je bilo v Celju, prav tako so na prostem rajali v Rogaški Slatini, Podčetrtku, Bistrici ob Sotli, Slovenskih Konjicah, Žalcu in Rogatcu, tam so silvestrovanje na prostem pripravili skupaj z občino Hum na Sotli s sosednje Hrvaške.

Vstop v novo leto je čas izrekanja voščil in želja. Česa si vi želite v letu 2024?



V kakšnem spominu pa bo ostalo leto 2023? Tudi to smo preverili med našimi poslušalci:

Marsikomu – predvsem ljudem v Spodnji in Zgornji Savinjski dolini ter na Koroškem – pa minulo leto ne bo ostalo v tako lepem spominu, saj so avgustovske poplave marsikomu poškodovale ali pa celo odnesle dom. A svetla točka je, da je katastrofalna ujma pokazala, da smo Slovenci izjemno solidaren narod. Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v svoji novoletni poslanici med drugim dejala:

Radijci Štajerskega vala vam želimo SR(E)ČNO leto 2024. In gremo skupaj v nove čase! Takole vam voščimo: