julij 3, 2023

Šentjurčani slavili na državnih kmečkih igrah

V soboto so bile v Ločah 37. državne kmečke igre in 14. mednarodne kmečke igre. V spretnostnih in zabavnih igrah se je najbolje izkazalo Društvo podeželske mladine Šentjur.

Zmagovalna ekipa iz Šentjurja, skupaj s svojimi navijači. (Foto: Zveza Slovenske podeželske mladine)

Tekmovanji je organiziralo Društvo podeželske mladine Slovenske Konjice skupaj z Zvezo slovenske podeželske mladine. »Ta izjemni dogodek je bil ponovno priložnost za poudarjanje pomembnosti slovenskega podeželja, kmetijstva in povezovanja mladih in manj mladih, ki čutijo pripadnost do slovenskega podeželja,« so poudarili organizatorji.

Igre so bile predvsem zabavne. (Foto: Zveza Slovenske podeželske mladine)

Na državnem prvenstvu se je pomerilo 26 ekip. Tradicionalno je bilo tekmovanje v košnji in grabljenju, sledile pa so še zabavne spretnostne igre ter ena igra presenečenja. Zmagalo je Društvo podeželske mladine Šentjur, ekipo so sestavljali: David Podkrajšek, Maša Kramer, Simon Zdolšek, Rajko Vivod, Tilen Hvala in Nataša Golež. Igre nam je v pogovoru z Aleksandrom Radićem podrobneje predstavila Nataša Golež:



Tekmovanje je dalo tudi najboljšega kosca – to je postal Gašper Čarman iz Društva kranjske in tržiške podeželske mladine, naziv najbojlše grabljice pa je osvojila Ana Mlakar iz Društva podeželske mladine Loška dolina.

Še nekaj fotoutrinkov, ki jih je v objektiv ujela Zveza Slovenske podeželske mladine, vidite v spodnji galeriji. (AD)

Galerija slik