julij 6, 2022

V 20 letih 20.000 morskih otroških nasmehov

Tuš morje omogoča otrokom iz socialno ogroženih družin

Dobrodelni projekt celjskega Tuša »Pričarajmo nasmeh« letos praznuje jubilej, 20 let. Z njim vsako leto omogočijo počitnice na morju 500 otrokom iz socialno šibkejših družin z vse države. Mi smo na Debelem rtiču obiskali prvo letošnjo skupino.

V teh dneh je na morju prva letošnja skupina otrok. (Foto: Štajerski val)

Otroci, ki bi med počitnicami sicer ostali brez morskih užitkov
Dobrodelni projekt je v dveh desetletjih pričaral že skoraj 10.000 otroških nasmehov. Ti so še posebej sladki v tem letu, ko se lahko otroci po dolgi epidemiji koronavirusa spet brezskrbno družijo in zabavajo. Prokurist Tuša Andraž Tuš o poslanstvu projekta Pričarajmo nasmeh sicer pravi:

Tuš akcijo organizira v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije, na kakšen način izberejo otroke, ki gredo na morje, razlaga predsednica Vesna Mikuž:

Gre za otroke, ki brez tovrstnih dobrodelnih akcij počitnic ne bi preživeli na morju, marsikdo med njimi pa morje vidi celo prvič v življenju. Pri tem Mikuževa poudarja, da jim na koloniji nudijo tudi psihološko pomoč:



Zabava s Čuki

Ta teden na Debelem rtiču uživa 113 otrok s Koroške, Notranjske ter Zgornje Savinjske in Šaleške doline. Mi smo jih obiskali prav na dan, ko jim je že tako bogat program dodatno popestril še obisk skupine Čuki. Otroci so z njo plesali, peli in se zabavali. Nam pa so povedali, kako se imajo in kaj počnejo na počitnicah:

Med drugim za otroke na počitnicah organizirajo tudi plavalni tečaj. Sicer pa o uživanju v morju pravijo:

Ob pestrem programu dejavnosti pa so nam otroci povedali tudi, kateri utrinek počitnic si bodo najbolj zapomnili:

Že malenkost lahko nekomu polepša dan ali celo življenje. Zato si pomagajmo med sabo, da bo svet lepši, poln veselja in sreče. (NA, AD)