december 1, 2018

V Božičkovi tovarni daril želijo osrečiti 1.000 otrok

V celjskem Planetu Tuš je vrata znova odprla Božičkova tovarna daril. Projekt Humanitarnega društva enostavno pomagam bo praznike otrokom iz socialno šibkih družin polepšal že četrto leto. Želijo si obdariti še več otrok kot lani, zato tudi vas vabijo, da jih obiščete.

V Božičkovi tovarni daril so v minulih treh letih s pomočjo dobrih ljudi obdarili skoraj 1.700 otrok iz socialnoogroženih družin. (Foto: Radio Štajerski val)

Družin, ki si ne morejo privoščiti vedno več
V Humanitarnem društvu Enostavno pomagam na terenu ugotavljajo, da je kljub boljšemu gospodarskemu razpoloženju vedno več družin, ki si za praznike ne morejo privoščiti kaj več od osnovnih potreb, kot so hrana in položnice. Predsednik društva Milan Ninić pravi, da je otrok, ki jih šole in vrtci prepoznavajo kot primerne za obdarovanje v Božičkovi tovarni daril, vedno več. Letos sodeluje 35 šol in vrtcev iz širše Celjske regije. Pričakujejo, da se bo kakšna še pridružila. V lanskem letu so sicer obdarovali okoli 750 otrok iz socialno šibkih družin, letos si želijo, da bi bila ta številka še višja, in sicer 1.000.

Kako postati Božičkov pomočnik?
To lahko postane prav vsak. Obiskati morate Božičkovo tovarno daril, si na smrečici izbrati ime in starost otroka, kupiti 5 stvari, ki jih mora vsebovati darilo, ga zaviti in pustiti v tovarni. Novost je, da morate od letos to storiti v treh dneh. Kot je pojasnil Ninić, se je v minulih letih dogajalo, da so ljudje darila prinesli prepozno ali pa so si premislili. Člani društva so morali nato v zadnjem trenutku iskati dobre ljudi, ki bi postali Božičkov pomočnik. Letošnja novost je tudi, da darila v Božičkovi tovarni daril zbirajo in pričakujejo do 17. decembra, kar je teden dni preden jih bodo prostovoljci na predbožični večer dostavili. Potrebujejo namreč določen čas, da darila med drugim sortirajo in preverijo, ali ima vsak otrok svojega. (NS)

Na tej smrečici so zapisana imena in starost otrok, ki jih lahko obdarujete.