avgust 12, 2021

V Mozirskem gaju poleg cvetja še eksotične živali

Poletje je v polnem razmahu in prav tako cvetje v Mozirskem gaju. Ob tem v teh dneh še posebej vabijo tudi na tradicionalno poletno razstavo eksotičnih živali, ki jo pripravljajo v sodelovanju z Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo.

Ne le kače, še marsikatero žival boste lahko spoznali v teh dneh v Mozirskem gaju. Morda vam bo to pomagala, da izgubite strah pred njimi. (Foto: FB Mozirski gaj)

Ljubitelji cvetja in vrtov bodo v Mozirskem gaju od danes lahko opazovali in spoznavali tudi številne eksotične živali. Maja Horvat iz Mozirskega gaja napoveduje, da bo razstava še večja in razkošnejša kot v minulih letih. »Mogoče si bo ogledati veliko živali, recimo anakonde, legvane, ptičji pajki, orjaške kopenske želve, eksotične ptice, kuščarji in še kakšno presenečenje. Med drugim nove ograde za velikane med kačami – pitone, saj bo razstavljenih več primerkov burmanskih in mrežastih pitonov, ki veljajo za najdaljše kače na svetu,« našteva Maja Horvat iz gaja.

Razstava bo v Mozirskem gaju do nedelje. Pripravljajo pa tudi številne druge aktivnosti in delavnice. »Dvakrat na dan bo poleg predstavitev živali delavnica, katere namen je iz ljudi odstraniti strah do živali, predvsem pajkov, kač in žuželk,« še dodaja Maja Horvat. Še več o utripu v Mozirskem gaju izveste TUKAJ. (GR)