april 22, 2023

V Šentjur vabi Šentjurjev sejem, kdo je skuhal najboljšo kislo župo?

V Šentjurju je danes Šentjurjevo – z njim vsako leto pozdravijo pomlad. V Zgornjem trgu je sejem lokalnih izdelkov in kulinaričnih dobrot, ob njem pa pestro športno, zabavno in glasbeno dogajanje.

Mlaj so v Zgornjem trgu v sklopu Šentjurjevega postavili v petek, na star način, na roke. Danes pa je trg oživel ob številnih stojnicah. (Foto: Štajerski val)

Šentjurjev sejem je bogato obložen, privabilo pa je obiskovalce v Zgornji trg tudi ostalo dogajanje, s tekmovanji, razstavo, športom, glasbo in zabavo. Sprehodili smo se med obiskovalci, ki so nam povedali:


Kislo župo so tokrat kuhala gasilska društva. (Foto: Štajerski val)

Šentjurjevem sejem bo v Zgornjem trgu še do 18. ure. Popoldne mineva tudi v znamenju tekmovanja mladih harmonikarjev, že dopoldne pa je po Zgornjem trgu dišalo po kisli župi. Tokrat sona tekmovanju kuhalnice vrteli gasilci. Komisija je med devetimi ekipami izbrala najboljšo. Tesno je bilo, o zmagovalcu je odločila le točka razlike. Najboljšo kislu župo je skuhala Gasilska zveza Šentjur. Anja Deučman je pred naš mikrofon ujela predsednika Aleša Guzeja:

Foto utrinke s Šentjurjevega si oglejte v spodnji fotogaleriji, dan bo sicer zaokrožila večerna veselica z ansamblom Juhu band. (AD)