februar 18, 2023

V Slovenske Konjice danes s klobuki

Na današnjo pustno soboto bo marsikje veselo, pisano in razigrano. Slovenske Konjice bodo preplavili klobuki, pripravljajo namreč festival klobukov. Kljub veselim barvam in vsak zase unikatni izvedbi pa pri njih ne gre le za norčav poklon pustu, ampak v Dravinjsko dolino prinašajo pomembno misel o prijateljstvu, dobri volji in sočutju do drugačnih ljudi.

Tudi radijci Štajerskega vala smo bili nadvse veseli Cvetovega obiska in podarjenih pokrival. (foto Štajerski val)

Predsednik Turističnega društva Slov. Konjice Cveto Štefanič nam je povedal, da so že pred nekaj tedni zavihali rokave in izdelali več sto unikatnih pisanih klobukov, ki slavijo pomlad, pustno veselje in življenje nasploh. Z njimi so že razveselili varovance in zaposlene VDC Slov. Konjice, obiskali starostnike v Lambrehtovem domu in naredili veliko veselja tudi otrokom. Pa seveda številnim posameznikom.
Danes se lahko v Slov. Konjicah udeležite Festivala klobukov. In zakaj ravno klobuki? Ker vsaka ideja nastane pod klobukom … v glavi. In ker s pokrivalom, sploh takim, kot so njihovi živahni zeleno-rumeni ocvetličeni klobučki, povemo, da na svet gledamo pozitivno in s sprejemanjem drugačnosti, unikatnosti. Danes torej poiščite doma kakšno pokrivalo, ki ima za vas poseben pomen in se jim pridružite v Mestnem trgu, lahko pa tudi kakšnega od njihovih klobukov izberete, pomerite in zanj nekaj primaknete v klobuk – tako boste razveselili sebe in druge. CVeta Štefaniča je ob mikrofon povabila Andreja Kukovič – prisluhnite jima v dodanem posnetku. In naj bo danes veliko veselja s klobuki in pod klobuki!

Galerija slik

Datoteke

CVETO ŠTEFANIČ o Festivalu klobukov.mp3