oktober 28, 2023

Čudovit večer z našimi prijatelji - glasbeniki in poslušalci

Večer s prijatelji - 36. Štajerski valček v polni dvorani v Podčetrtku

Po nekajletnem koronskem premoru se je spet vrnil Večer s prijatelji – tradicionalni Štajerski valček. Na oder dvorane v Podčetrtku so na petkov večer stopili številni priljubljeni slovenski glasbeniki in poskrbeli za čudovit večer. Večer s prijatelji je tudi eden od številnih dogodkov, s katerimi Štajerski val že vse leto proslavlja radijsko 70-letnico.

Večer s prijatelji je bil v večnamenski dvorani Podčetrtek, z njim je Štajerski val proslavil tudi svojo 70-letnico. (Foto: Štajerski val)

»Prireditev Štajerski valček oziroma Večer s prijatelji ima večdesetletno tradicijo. Prireditev je bila vedno lepo obiskana, je pa to tudi praznik slovenske glasbe, ki jo na Štajerskem valu že od nekdaj promoviramo in spodbujamo. V zadnjih letih smo dodali še ime Večer s prijatelji, saj je to en res lep večer, ko se srečamo z našimi poslušalci in glasbenimi prijatelji, slovenskimi izvajalci, ki se vedno z veseljem odzovejo in pridejo med nas,« je ob razprodanem dogodku povedala programska direktorica Štajerskega vala Greta Kokot Rajković.
Natalija Verboten vedno poskrbi za odlično vzdušje. Naš oder pa so letos praznično okrasili dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

Za uvod, kot se spodobi, je v večnamenski športni dvorani v Podčetrtku poskrbela Godba na pihala Slovenske Konjice z nekaj koračnicami. Zatem so zapeli in zaigrali glasbeniki in skupine s slovenske zabavne in narodnozabavne scene: Unikati z našim jutranjim voditeljem Davorjem Pušnikom, Dejan Vunjak, Kvatropirci, Natalija Verboten, Vili Resnik, Ansambel Pik, Marko Vozelj, Špas kvintet z Darjo Gajšek, Werner, Mitja kvintet, Tanja Zajc Zupan s Tejo Saksida, Akordi, Tanja Žagar in Slovenski zvoki. Raznoraznih pesmi je bilo, umirejnih in ljubezenskih ter tudi zelo poskočnih. Werner je že dolgo zvest spremljevalec našega radia, tudi tokrat je bil z nami. 

S Slovenskimi zvoki smo zapeli tudi radijci Štajerskega vala ter vsa dvorana, pesem Ostanimo prijatelji. Zelo pa so, predvsem z Golico, navdušili tudi mladi glasbeniki Harmonikarskega orkestra Simona Plemenitaša. Tudi ples ni manjkal na Večeru s prijatelji, ob nekaj pesmih so se zavrteli folkloristi iz Folklorne skupine Kozje, ki so v prejšnjem mesecu navdušili tudi v oddaji Slovenija ima talent.
Tudi mladi glasbeniki so se predstavili, iz Harmonikarskega orkestra Simona Plemenitaša. 

Prisluhnite, kaj so po koncertu povedali obiskovalci. Kaj jim je bilo najbolj všeč? 

Odlično pa so se na prireditvi imeli tudi nastopajoči glasbeniki:


Tudi Mitja kvintet je bil z nami. 

Skozi večer, posvečen tudi 70-letnici Štajerskega vala, najstarejše regionalne radijske postaje v Sloveniji, so obiskovalce popeljali voditelji našega radia. Enega ob obiskovalcev, ki je kupil srečno vstopnico, pa je glavni pokrovitelj večera, Trgovine Jager, nagradil z bonom v vrednosti 100 evrov!

HVALA vsem, ki ste bili z nami na čudovit petkov večer, prihodnje leto se spet srečamo na Večeru s prijatelji - 37. Štajerskem valčku. Prve fotoutrinke že lahko pogledate v spodnji galeriji, pa tudi na naših družbenih medijih.