februar 22, 2022

Za LPS bučen aplavz, za sošolce pica

To popoldne je bilo na Gimnaziji Celje - Center v znamenju proslavljanja velike zmage glasbene zasedbe LPS na letošnjem izboru EMA. Za mlade glasbenike, ki bodo maja Slovenijo zastopali na Evroviziji v Torinu so na šoli pripravili bučen sprejem, manjkala ni niti pica. Tam smo bili tudi mi.

Člane skupine LPS je danes na GImnaziji Celje - Center pozdravila navdušena množica dijakov. (Foto: Štajerski val)

Kar štirje od petih članov glasbene zasedbe so dijaki Gimnazije Celje - Center, edina ženska predstavnica skupine Zala Velenšek pa obiskuje I. gimnazijo v Celju, a ni zato nič manj centrova. Filip Vidušin, Gašper Hlupič, Mark Semeja in Žiga Žvižej so bili na šoli danes prvič po sobotni zmagi na EMI 2022. Sošolci, ostali dijaki, profesorji in drugi zaposleni so jih pozdravili z nadušenim aplavzom. Filip Vidušin je takole strnil misli:

O tem, da so čez noč postali zvezde na slovenski glasbeni sceni in česa se bodo najtežje navadili pa pravi:

O pričakovanjih pred majskim nastopom na evroviziji v Torinu člani skupine LPS enotno pravijo, da bodo predvsem uživali.

Dijaki so navdušeno prepevali pesem Disco, skupine LPS.

Letošnji predstavniki Slovenije na evrovizijskem izboru v Italiji so tako celjski dijaki, ki jim ustvarjalno glasbeno okolje nudi Gimnazija Celje - Center. Ravnatelj Gregor Deleja ne skriva ponosa, a je prepričan, da lahko vsaka šola da zmagovalce. Razlaga:

Pred člani skupine LPS je še zaključek letošnjega šolskega leta, za nekatere tudi matura. Deleja pravi:

Še nekaj utrinkov z današnjega sprejema, na katerem ni manjkala niti pica - kratica LPS namreč pomeni Last Pizza Slice ali po slovensko zadnji kos pice – si lahko pogledate v galeriji. (NS)

Galerija slik