julij 9, 2023

Velika nagrada 42. festivala Melodij morja in sonca Gregorju Ravniku

V glasovanju za veliko nagrado 42. festivala Melodije morja in sonca je zmagal Gregor Ravnik s pesmijo Torek. Nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo je prejel Matjaž Romih za skladbo Običajen par v izvedbi BosaZnova, za najboljšo glasbo pa zasedba Bomb Shell za skladbo Potujem. Nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja pa je osvojila  skupina BOOOM! (Portoroško sonce).

Nagrajenci 42. festivala Melodije morja in sonca (Foto: Aleš Rosa za Avditorij Portorož)

Zmagovalec 42. festivala Melodije morja in sonca Gregor Ravnik. (Foto: Aleš Rosa za Avditorij Portorož)

Strokovna komisija v sestavi Alenka GodecTadej Tadič, Aleksander Radič, Emanuela Montanič SekulovićAlesh MaatkoAleksandra Čermelj in Andrea Flego je za nastop na festivalu med 73 prijavljenimi izbrala 14 skladb.

Nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo je prejel Matjaž Romih za skladbo Običajen par, v izvedbi BosaZnova. (Foto: Aleš Rosa za Avditorij Portorož)

Nagrada za najboljšo glasbo je pripadla zasedbi Bomb Shell za skladbo Potujem. (Foto: Aleš Rosa za Avditorij Portorož)

Prvi je na oder stopil Simon Vadnjal s skladbo Prizma, sledili pa so Saša Lešnjek s Tipi z jeepiBosaZnova z Običajen parMarijan Novina z Zgodba ribičaRiNa s Ko dan zaspi, Žigan Krajnčan & Teo Collori z JadraStela Sofia s Sebe dajBomb Shell s PotujemAlya Elouissi z ValovimBOOOM! Portoroško sonceAnnia Na pol poti, Boštjan Velkavrh z Za druge in zaseAni Frece & Hotel za srečo z Razvajenka in Gregor Ravnik s Torek. Izvajalce na odru je spremljal devetčlanski ansambel, pod vodstvom Tomija Puriča

Nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja je osvojila  skupina BOOOM! (Portoroško sonce). (Foto: Aleš Rosa za Avditorij Portorož)

Po koncu tekmovalnega dela so v času glasovanja Eva Boto, Lea Sirk, Slavko Ivančić in Tulio Furlanič izvedli venček uspešnic, predvsem v spomin na umrla istrska glasbenika Danila Kocjančiča in Enza Hrovatina. (Foto: Aleš Rosa za Avditorij Portorož)

Odlično vzdušje v Portoroškem avditoriju (Foto: Aleš Rosa za Avditorij Portorož)