marec 18, 2024

Bolečine v sklepih? V Fizio Centru Rogaška vam lahko pomagajo

Bolečine v sklepih so najpogostejše težave, s katerimi se soočamo skorajda vsi ljudje. Lahko so posledica poškodb, lahko nastanejo tudi zaradi staranja. V Fizio Centru Rogaška svojim pacientom ponujajo učinkovito fizioterapijo, ki jo zagotavljajo z individualno prilagojenimi programi, sodobnimi aparaturami in ortopedsko manualno terapijo. 

Fizioterapevt Žiga Oset poudarja, da je v Fizio Centru Rogaška v ospredju celostna obravnava od začetkov rehabilitacije do zaključka zdravljenja in doseganja najboljše telesne pripravljenosti.

V studiu nas je obiskal diplomirani fizioterapevt Žiga Oset iz Fizio Centra Rogaška, ki je specialist na področju ortopedske manualne fizioterapije. Vsekakor meni, da je preventiva boljša kot kurativa, zato vsem svetuje čim več gibanja. Če je le mogoče, svetuje, tudi med delom večkrat vstanimo, se malce sprehodimo, raztegnimo mišice in tako poskrbimo, da ne bomo predolgo v enem položaju. Če je naše delo v službi pretežno sedeče, priporoča, da se čim več razgibavamo v prostem času. Telo nam bo hvaležno.



Bolečine v sklepih so zelo pogost pojav, s katerimi se v življenju vsaj enkrat sooči vsakdo izmed nas. Največkrat so vzrok razne poškodbe ali s staranjem povezane degenerativne spremembe na sklepih. Pri degenerativnih stanjih na sklepih pride do stanjšanja hrustanca na sklepnih površinah in to lahko pripelje do raznih vnetij znotraj in zunaj sklepa, kar nato vodi do pojava bolečine in omejene gibljivosti v sklepu. Zdrav življenjski slog in zmerna telesna aktivnost vsekakor pomembno pripomoreta k boljšemu splošnemu psihofizičnemu zdravju in zdravju sklepov.

Ko pa se začnejo težave, je najbolje obiskati fizioterapevta. V Fizio Centru Rogaška pravijo, da je vsaka terapija prilagojena posamezniku in njegovim specifičnim težavam. Prvi obisk pri njih namenjajo temeljitemu pogovoru, s katerim želijo pridobiti čim več informacij o trenutnem stanju, mehanizmu poškodbe oz. vzorcih preobremenitev in željah pacienta. Temu sledi fizioterapevtski pregled, kjer s specifičnimi testi in pogovorom oblikujejo sliko o pacientovi težavi. Šele po oblikovanju celovitega pregleda o težavah pride na vrsto terapija oz. fizioterapevtska obravnava.

V Fizio centru Rogaška uporabljajo tudi instrumentalno fizioterapijo, na primer z visoko intenzivno magnetno terapijo, terapevtskim laserjem, tecar terapijo, ultrazvokom, trakcijsko terapijo in različnimi protibolečinskimi elektroterapijami. Število obravnav prilagodijo vsakemu posamezniku in njegovi vrsti težav ter odzivu na terapijo. Običajno pa so za vidne učinke potrebne najmanj tri obravnave.

Fizio center Rogaška je v zdraviliškem jedru Rogaške Slatine, v poslovnem centru Pošta, na Zdraviliškem trgu 25. Obiščete jih lahko tudi na spletu: fizio-rogaska.si ali jih pokličete na 059 06 66 56.
NAROČENA VSEBINA