april 14, 2024

Čestitke in zahvala naj šentjurskim prostovoljcem

V Šentjurju so podelili pohvale in priznanja najbolj zaslužnim prostovoljcem v občini v lanskem letu. Dogodek je že tradicionalno v okviru Tedna zdravega mesta.

Šentjurski naj prostovoljci lanskega leta. (Foto: Jure Godler)

Naj prostovoljke in naj prostovoljce vsako leto že tradicionalno razglasijo Občina Šentjur, Razvojna agencija Kozjansko in Mladinski center Šentjur. Podelitev je v različnih starostnih kategorijah.

V kategoriji do 18 let so tokrat pohvale dobile osnovnošolke Nina Horvat, Anja Gračner in Julija Gračner Krajnc, ki pri najrazličnejših aktivnostih priskočijo na pomoč tako v šoli kot izven nje. V kategoriji od 19 do 30 je pohvalo prejela Lucija Salobir za svoje delovanje v šentjurskem mladinskem centru.

Podelili so tudi pohvali prostovoljcem, starejšim od 31 let, prejela sta jo Hinko Pap, za aktivnosti v Društvu upokojencev Šentjur, ter Ambrož Vahen, ki je lani priskočil na pomoč po katastrofalnih poplavah. Vahen je po prejemu pohvale v našem studiu poklepetal s Katjo Žolgar:


Ambrož Vahen je ob prejemu pohvale poudaril, da je bila pomoč poplavljenim delo številnih prostovoljcev in donatorjev. (Foto: Osebni arhiv)  

Na prireditvi v Ipavčevem kulturnem centru so v kategoriji nad 31 let podelili tudi priznanji za prostovoljstvo. Z njim so se za vse postorjeno zahvalili dolgoletnemu poveljniku šentjurskega prostovoljnega gasilskega društva Danilu Matušu, Rihardu Stopinšku, ki je izjemno aktiven član društvenega življenja na Planini pri Sevnici, ter Rožici Kneževič, predsednici Krajevnega odbora Rdečega križa Planina pri Sevnici.

Pohvalo je prejela še Nina Ploštajner, ki je med drugim od lanskega leta predsednica Društva prijateljev mladine Šentjur, in sicer v kategoriji prostovoljcev nad 31 let, ki delajo z otroki in mladino.

Podelili so tudi priznanje za naj prostovoljski projekt. Dobil ga je župnik Jožef Planinc, za projekt obnove cerkve Marije Vnebovzete v Marija Dobju, ki je bila poškodovana v potresu leta 2020. Z Jožetom Planincem se je pogovarjala Andreja Kukovič: