april 13, 2024

Ko izgubiš vse: Nova sezona bralne značke v Knjižnici Josipa Vošnjaka

V Knjižnici Josipa Vošnjaka v Slovenski Bistrici se je začela nova sezona Vošnjakove bralne značke za odrasle, ki že tradicionalno pritegne ljubitelje literature. Tema letošnje sezone, "Ko izgubiš vse", vabi k razmišljanju ob širokem izboru literarnih del. O izzivih in pričakovanjih za letošnjo sezono je spregovorila knjižničarka Mojca Plaznik.

Prvi odziv za sodelovanje v letošnji bralni znački je izjemno dober, pravi knjižničarka Mojca Plaznik. (Foto: Radio Štajerski val)

V Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica se je začela nova, že enajsta sezona Vošnjakove bralne značke za odrasle, ki prinaša svež veter literarne raziskovalnosti. Letošnja tema "Ko izgubiš vse" se tesno povezuje z literarnim natečajem, ki ga organizira knjižnica. O tem zanimivem izzivu nam je več povedala vodja programa Mojca Plaznik.

Plaznikova je poudarila, da so za bralce pripravili poseben priporočilni seznam, ki vključuje dela slovenskih in tujih avtorjev, povezana z izbrano temo. Vsak udeleženec prejme zloženko s seznamom in je izzvan, da prebere vsaj pet naslovov s seznama. Po branju si bralec na priložen list zapiše avtorje in naslove prebranih del ter svoje misli o prebranem. Izpolnjeno zloženko morajo udeleženci oddati knjižničarki najkasneje do konca meseca oktobra.

Letošnja tema natečaja "Ko izgubiš vse" se navezuje na lanske poplave in vojne po svetu. (Foto: Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica)

Plaznikova je navdušena nad odzivom bralcev, ki je bil izjemno dober že ob prvem pozivu za sodelovanje v bralni znački. Pričakuje, da bodo do konca sezone presegli število bralcev iz najmočnejše sezone doslej, ki je bila leta 2022.

Članstvo v knjižnici ni pogoj za sodelovanje v bralni znački, ki poteka od marca do novembra. Zaključna prireditev bo organizirana decembra 2024, kjer bodo zbrani bralci lahko delili svoje bralne izkušnje. (SP)


Vsak udeleženec bralne značke mora prebrati vsaj pet knjižnih del s priporočilnega seznama knjižnice. (Foto: Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica)