december 11, 2019

Konjiški zdravstveni dom v pričakovanju prizidka

Zdravstveni dom Slovenske Konjice leto zaključuje z novim direktorjem s polnimi pooblastili. Konec novembra je funkcijo nastopil Dejan Verhovšek. Sicer pa se v zdravstvenem zavodu, ki ob konjiški skrbi za zdravje občanov še v dveh občinah, veselijo prihodnosti, saj bodo dobili prizidek.

Konjiški zdravstveni dom bo dobil prizidek. Občina Slovenske Konjice ga je uvrstila med naložbe v proračunu za prihodnje leto. (Foto: Radio Štajerski val)

V prihodnosti bodo izziv kadri
Dejan Verhovšek
je štiriletni mandat na čelu Zdravstvenega doma Slovenske Konjice nastopil konec prejšnjega meseca, potem ko je od lanskega decembra zavod vodil kot vršilec dolžnosti. Spomnimo, da je na direktorskem stolčku zamenjal Darka Ratajca, ki je pred letom dni postal župan občine Slovenske Konjice. Pred koncem leta smo Verhovška ujeli pred naš mikrofon in ga med drugim vprašali o njegovih načrtih za naprej. Takole je povedal:

Kot v vseh zdravstvenih zavodih po državi, tudi pri njih primanjkuje določenih kadrov, vendar se za zdaj z večjo kadrovsko stisko še ne spopadajo. Bodo pa izzivi v prihodnjih letih, pri čemer izpostavlja:

V Zdravstvenem domu Slovenske Konjice je trenutno zaposlenih sedem zdravnikov splošne medicine, ena pediatrinja, pet zobozdravnikov in po en specialist radiologije in okulistike. V zdravstvenem zavodu, ki skrbi za okoli 24 tisoč prebivalcev, se bodo sicer v prihodnosti razveselili nove pridobitve, prizidka. Verhovšek razlaga:

Konjiška občina je prizidek k zdravstvenemu domu, ki poleg konjiške pokriva še občini Zreče in Vitanje, uvrstila med naložbe v proračunu za prihodnje leto. (NS)