november 14, 2020

Medicinska sestra po 12-urni službi: »Delala sem kot nora«

Medicinska sestra Maja Glinšek je bila nekoč – tudi med prvim valom epidemije – zaposlena v Splošni bolnišnici Celje, pred tremi meseci pa je odšla v novo službo – v Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah. Zdaj se je vrnila, na pomoč svojim nekdanjim sodelavcem. Vsaj mesec dni jim bo pomagala pri oskrbi covid bolnikov, če bo treba, še dlje. Z njo smo spregovorili po 12-urni nočni izmeni.

Kakšno je delo v celjski bolnišnici v času koronavirusa nam je zaupala medicinska sestra Majo Glinšek, ki sicer dela v šmarskem zdravstvenem domu. (Foto: osebni arhiv)

V celjski bolnišnici še vedno narašča število covid bolnikov. Včeraj so imeli 141 hospitaliziranih, kar je 11 več kot dan prej. 19 jih je potrebovalo intenzivno nego. Ob tem je velika težava zagotoviti dovolj kadra, tudi številni zdravstveni delavci so namreč zboleli. Na pomoč jim je med drugim priskočila medicinska sestra iz šmarskega zdravstvenega doma Maja Glinšek. »Delala sem 12 ur kot nora. Mokri smo bili čisto v teh skafandrih,« je povedala po 12-urnem nočnem delu. Še podrobneje ji prisluhnite v spodnjem pogovoru, poklicala jo je Katja Žolgar. Maja Glinšek pa je z nami delila tudi nekaj fotografskih utrinkov časa koronavirusa v bolnišnici.

Galerija slik