januar 11, 2022

Od četrtka do sobote spet Dnevi cepljenja. Kje v naših krajih?

Po vsej državi bo znova akcija Dnevi cepljenja. Prva je bila že v decembru. Cepilni centri bodo odprti dlje kot običajno, prav tako bo več mobilnih enot na terenu. Kje bo cepljenje v naših krajih?

To bodo po decembru drugi Dnevi cepljenja, na prvih je večina prišla po poživitveni odmerek. (Foto: Ministrstvo za zdravje)

Dnevi cepljenja bodo ta četrtek, petek in soboto. »V peti val vstopamo s težkim korakom, s prenizko precepljenostjo, preobremenjenimi bolnišnicami in izčrpanim kadrom. K cepljenju sem vas pozival ob vsaki priložnosti, ki mi je bila ponujena; tako v zasebnem življenju kot v funkciji ministra za zdravje. Toda odločitev za cepljenje je vaša odločitev in je jaz ne morem narediti namesto vas. Sam sem prebolevnik in 3-krat cepljen, cepljeni so tudi moja žena in otroci. Naredil bom vse, kar je v moči zdravstva, da cepljenje približamo vsakemu in da vsakemu omogočimo čim bolj enostaven dostop do cepljenja,« je ob napovedi Dnevov cepljenja dejal minister za zdravje Janez Poklukar.

Dneve cepljenje bo spremljalo geslo »Stopimo skupaj! Varno in zdravo naprej.«. Vsi cepilni centri bodo v teh treh dneh odprti od osme ure zjutraj do osme ure zvečer, naročanje ne bo potrebno. Prav tako bo cepljenje organizirano v covidnih bolnišnicah. »Mobilne enote bodo lokalna skupnost, združenje upokojencev Slovenije, gospodarstvo ali nevladne organizacije organizirale po potrebi v sodelovanju s cepilnim centrom, civilno zaščito in rdečim križem,« sporočajo z zdravstvenega ministrstva.

V spodnjih glafikah prilagamo urnike in lokacije cepljenj cepilnih centrov v naših krajih, odgovore na vsa vprašanja, ki jih imate v zvezi s cepljenjem, pa najdete TUKAJ

ZD CELJE:


Cepilni center Celje bo cepljenje organiziral tudi v Zdravstveni postaji Vojnik, v četrtek med 13. in 15. uro, ter v Zdravstveni postaji Dobna, prav tako v četrtek med 13. in 15. uro. 


ZD LAŠKO:



ZD SLOVENSKA BISTRICA:

ZD SLOVENSKE KONJICE:





ZD ŠENTJUR: 

ZD ŠMARJE PRI JELŠAH:

ZD ŽALEC:



V vseh cepilnih centrih se bo mogoče cepiti tako s prvim kot drugim odmerkom, pa tudi s poživitvenim odmerkom. (AD)