april 15, 2024

Rumeni kiosk v središču Celja

V Celju so z več dogodki proslavili 140-letnico prve obrtne šole. Med drugim so dijaki današnje Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko pod vodstvom mladega celjskega arhitekta Tima Jevšenaka obnovili stari modri kiosk, nekoč s celjske avtobusne postaje, ki je zdaj, prebarvan v rumeno, prava atrakcija, v središču mesta Celje. Trenutno stoji na Krekovem trgu, čez leto pa ga bodo selili po celjskih mestnih četrteh.

Sprva bo obnovljeni kiosk na Krekovem trgu, zatem pa ga bodo selili in v njem pripravljali najrazličnejše vsebine. (Foto: FB MOC/Tomaž Černej)

V kiosku K67 so nekoč na avtobusni postaji prodajali karte, zatem je šel v pozabo. A zdaj znova privablja poglede, saj je obnovljen, dobiva pa tudi nove vsebine. Slovesno so ga odprli ob prazniku Mestne občine Celje, župan Matija Kovač je o njem dejal:

O kiosku, njegovi zgodovini in prihodnosti sta avtor legendarnega kioska Saša Mächtig in mladi celjski arhitekt Tim Jevšenak spregovorila na sobotnem odprtju. (Foto: MOC/Tomaž Črnej)

Kiosk so ponovno sestavili in obnovili dijaki Šolskega centra Celje, programa avtokaroserist na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko. Katja Žolgar se je o izkušnji pogovarjala z dijakom drugega letnika Najem Podmiljšakom:



Restavriranje starega kioska. 

Trenutno lahko znameniti rumeni kiosk avtorja Saše Mächtiga vidite v središču Celja, na Krekovem trgu, a v njem ne prodajajo kart, pač pa mu bodo dali različne vsebine. Tako bo tudi potoval po različnih delih občine. (AD)