april 7, 2022

Urgentni center tudi za Obsotelje in Kozjansko - kje in kdaj?

Ministrstvo za zdravje bo v desetih občinah gradilo satelitske urgentne centre. Med njimi je tudi občina Šmarje pri Jelšah.

Urgentni center je predviden na tej lokaciji v Mestinju. (Foto: Štajerski val)

Predstavniki ministrstva so se s predstavniki izbranih občin in njihovih zdravstvenih domov sestali v torek. Kot je za naš radio povedal direktor Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah Anton Zidar, so si ogledali urgentni center v Kočevju, ki bo osnova za oblikovanje ostalih centrov. Razlaga:

Kot nam je povedal župan Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš, zdaj čakajo na sklep ministrstva, da lahko začnejo aktivnosti, ki jih mora občina zagotoviti. Kakšna pa je pri projektu vloga občine?

Urgentni center bo, kot pravi Čakš, v Mestinju. Tako, kot so načrtovali že lani, bo prostor dobil ob križišču cest med Šmarjem pri Jelšah, Rogaško Slatino in Podčetrtkom:

Tako bi nov urgentni center lahko povezal vse občine, ki jih pokriva šmarski zdravstveni dom - Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje. Pri tem Matija Čakš poudarja:

Anton Zidar dodaja še:

Urgentni centri bi lahko po trenutnih ocenah zaživeli v dveh ali treh letih, pravi Zidar. O konkretni vsebini pa je za zdaj, pravita sogovornika, še prezgodaj govoriti. (TMG)