februar 1, 2023

V celjski bolnišnici spet delno dovoljeni obiski

Z današnjim dnem so v Splošni bolnišnici Celje delno sprostili obiske hospitaliziranih pacientov. Možni so dva dni v tednu.

Na obisk v bolnišnico lahko greste le, če ste zdravi. (Foto: Radio Štajerski val)

Kot so sporočili iz Splošne bolnišnice Celje, so obiski - potem ko so jih pred časom skoraj povsem prepovedali zaradi naraščajočega števila respiratornih obolenj - od danes mogoči dvakrat tedensko, in sicer ob sredah in nedeljah v terminu, ki velja za posamezni oddelek. Pacienta lahko obišče ena zdrava oseba, obisk pa lahko traja do 15 minut.

Ta sprememba pa se, kot so zapisali v sporočilu za javnost, ne nanaša na obiske kritično bolnih pacientov, otrok, ki so sami hospitalizirani v bolnišnici, in porodnic. Za kritično bolne in umirajoče paciente so obiski, po presoji zdravnika, dovoljeni ves čas; otroke, ki so sami hospitalizirani na Otroškem oddelku in ORL oddelku, lahko hkrati obišče en starš ali skrbnik, ki je zdrav; mamice z novorojenčki lahko zdravi očetje novorojenčkov obiščejo za 15 minut vsak dan med 15.30 in 16. uro, prav tako je dovoljeno spremstvo porodnice pri porodu.

V celjski bolnišnici obiskovalce prosijo, da na obiske prihajajo le, če so zdravi. Ves čas obiska morajo imeti pravilno nameščeno kirurško ali FFP2 masko. „Obrazne zaščitne maske, ki ne smejo biti iz blaga, si morajo namestiti pred vstopom v bolnišnico in jih nato nositi ves čas obiska. Pred vstopom na bolnišnični oddelek je obvezno tudi razkuževanje rok. Med obiskom bolnišnice morajo upoštevati navodila zdravstvenega osebja,“ so še dodali.