Življenje s koronavirusom – pogovor z okuženo družino iz Šmarja

25.03.2020

V občini Šmarje pri Jelšah je že več kot 50 potrjenih okužb, a številka obolelih je gotovo še precej višja. Šmarčani so stroge ukrepe sprejeli že pred uradnimi navodili države in kraj je dobesedno prazen. (Foto: Štajerski val)

Šmarje pri Jelšah je žarišče okužb s koronavirusom v našem delu države. Petčlanska družina Kolar je med tistimi, ki so v uradni statistiki potrjenih okužb. So zboleli vsi? Kako hudo je bilo in kakšno je zdaj njihovo življenje? Pogovarjali smo se z mamico Manco.

Manca in Andrej Kolar ter njuni trije otroci so družina, v kateri so testi potrdili okužbo s koronavirusom. Sin je zbolel, zatem tudi mama Manca. Silvester Javornik jo je poklical in preveril, kako je potekala bolezen, kako so poskrbeli za samoizolacijo in tudi, ali se ob takšni izkušnji kaj spremeni pogled na svet.

Družina Mance in Andreja zaradi okužne s koronavirusom dneve trenutno preživlja v karanteni, a kmalu pride spet čas za fotografije, kot je tale. 

»Najbrž nas bo večina razmišljala malo drugače, verjetno bomo živeli malo bolj počasi in se bolj posvetili ljudem, ki so nam blizu. Ko zdaj mislimo nanje, razmišljamo, kako bi bilo fajn, če bi šli k njim na obisk … Ampak skupaj bomo zmogli. V to sem prepričana. Če se zdaj nekaj časa ne bomo družili, se bomo potem kasneje lahko spet,« vse opogumlja naša sogovornica Manca.
Prisluhnite:
Štajerski val v sliki