september 21, 2019

Zdravko Počivalšek na čelu stranke SMC

Zdravko Počivalšek je novi predsednik stranke SMC. Delegati so na današnjem kongresu enotno potrdili njegovo kandidaturo. Po izvolitvi smo ga povprašali po glavnih ciljih in izzivih.

Minister Počivalšek tudi na čelu stranke SMC. (Foto: FB Zdravko Počivalšek)

Zdravko Počivalšek, gospodarski minister iz Podčetrtka, ima novo funkcijo. Na čelu stranke SMC je nasledil dosedanjega predsednika in soustanovitelja stranke Mira Cerarja. Cerar se je za odstop odločil junija, po tem, ko je stranka na evropskih volitvah zabeležila slab rezultat. Na Počivalškov predlog je danes postal častni predsednik stranke. Cerar je Počivalšku, ki je bil edini kandidat za predsedstvo stranke, ob nastopu zaželel objektivno in korektno javno obravnavo ter oporo v članstvu stranke.

Po svoji izvolitvi je Počivalšek poudaril, da je ne glede na to, kaj želijo kot stranka storiti, najbolj pomembno, da to storijo za napredek in dobrobit vseh državljanov. Stranka SMC po njegovih besedah ne gre levo, desno ali nazaj, temveč le naprej. Po izvolitvi je Počivalšek za naš radio dejal, da si želi predvsem, da bo SMC v prihodnje bolj sodelovala z lokalnimi odbori, poslansko skupino, sekretariatom in ministri. Kot je za naš radio povedal po izvolitvi, si je zadal štiri glavne cilje:

Glavni izziv pa je po njegovih besedah obnovitev temeljev stranke. Z njo bo začel s srečanji z lokalnimi odbori. (TMG)