april 8, 2020

Župan Poljčan: »Nismo oaza sredi Slovenije, držite se pravil!«

Občina Poljčane je ena tistih, v kateri na srečo še nimajo potrjenega primera okužbe z novim koronavirusom. A župan Stanislav Kovačič občane kljub temu poziva k nadaljnjemu strogemu upoštevanju pravil. Ob tem v občini te dni med občane delijo zaščitne maske.

Poljčan na srečo še ni na seznamu občin, kjer so že potrdili vsaj eno okužbo z novim koronavirusom. Da tako tudi ostane, morajo občani še naprej spoštovati pravila. (Foto: Občina Poljčane)

Občina Poljčane in tamkajšnji občinski štab Civilne zaščite sta že takoj ob pojavu koronavirusne bolezni Covd-19 v Sloveniji sprejela potrebne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe, ki jih, v skladu z navodili države, še stopnjujeta. Potrjenega primera v občini na srečo še nimajo, a župan Stanislav Kovačič pri tem poudarja:

Kovačič ob tem poudarja, da so tudi zabave z večjim številom ljudi, pa čeprav za zaprtimi vrati in na privatnih zemljiščih, prepovedane:

»Če želimo, da epidemijo čimprej zajezimo, moramo prav vsi nujno upoštevati pravila, da bo kmalu spet lahko vsaj približno tako, kot je bilo pred epidemijo, še pravi župan. Občina Poljčane je sicer včeraj prevzela zaščitne maske za večkratno uporabo za občane, v teh dneh jih bodo gasilci dostavili v vsa gospodinjstva:

Sicer pa je v času epidemije najbolj obremenjen občinski štab Civilne zaščite, ki po besedah župana svoje delo ob pomoči prostovoljcev odlično opravlja. Nekaj poudarkov, kaj vse so že postorili, najdete TUKAJ. (AD)