april 7, 2016

Celjski nogometaši spet brez trenerja

Iztok Kapušin ni več trener celjskih nogometašev. Vodstvo kluba ga je odslovilo po seriji porazov. Ime novega trenerja naj bi razkrili kmalu.

Celjani so lansko prvenstvo končali na odličnem drugem mestu, v letošnji sezoni pa bodo dobili že tretjega trenerja. (Foto: NK Celje)

Usodni trije zaporedni porazi
„Po seriji treh porazov, ki so naše moštvo znova nekoliko oddaljili od mest, ki zagotavljajo miren obstanek, smo se v klubu odločili, da prekinemo sodelovanje z dosedanjim članskim trenerjem Iztokom Kapušinom,“ so sporočili iz kluba po včerajšnjem porazu Celja z 0:1 proti Krškemu, po katerem so Celjani padli na predzadnje mesto lestvice Prve lige, imajo tri točke prednosti pred zadnjeuvrščeno Krko. Prav pri Krki bodo odigrali naslednje srečanje, že to nedeljo.

Moštvo potrebuje novo energijo
Iztok Kapušin je v Celje prišel v začetku septembra, ko se je klub poslovil od Simona Rožmana, ekipo je po slabem začetku sezone do zimskega premora uspel dvigniti na šesto mesto lestvice. V uvodnih spomladanskih krogih so Celjani vknjižili še pet točk proti Mariboru, Zavrču in Olimpiji, zatem so sledili trije porazi. „Moštvo v tem trenutku potrebuje novo energijo in dodaten zagon,“ pravijo v vodstvu kluba in dodajajo, da so pogovori za imenovanje novega stratega že stekli, ime bodo kmalu predstavili javnosti. Do konca prvenstva je le še osem krogov. (AD)