februar 6, 2017

Nova kolesarska pot na Dobrni

Na Dobrni bodo z evropskim in državnim denarjem uredili kolesarsko pot. Zagotovo bo dobrodošla popestritev turističnega utripa v občini, ki se ponaša z najstarejšim še delujočim zdraviliščem pri nas. Domačinom pa spodbuda za prijetno in zdravo rekreacijo.

Rekreativno kolesarjenje je vse bolj priljubljeno tudi med Slovenci, zato so urejene kolesarske steze toliko bolj dobrodošle. (Foto: N.L.)

Kod bo speljana?
Nova kolesarska pot v občini Dobrna je del regijskega projekta savinjske regije, ki je težak okoli 1, 4 milijona evrov. Viri financiranje bodo trije: evropski razpisi, državna blagajna, nekaj bodo primaknile tudi občine. Priprave trajajo že približno dve leti in se počasi zaključujejo. Idejni projekti so že pripravljeni, zdaj je potrebno pridobiti zemljišča. Večjih zapletov s strani lastnikov zemljišč po besedah župana Martina Brecla ne pričakujejo, saj je nedavna predstavitev projekta med občani naletela na odobravajoč odziv. Na Dobrni bo kolesarska steza skupaj dolge nekaj več kot 5 kilometrov. "Začela se bo v Lembergu in bo speljana ob potoku do šolskega igrišča, od tam pa do krožišča Novi grad. Tukaj pa se bo steza razcepila; en del bo speljan ob stari cesti proti Velenju (v smeri Loke in Lokovine), drugi del pa v smeri Zdravilišča Dobrna. Skupna dolžina znaša 5,36 kilometra," še pojasnjuje župan Martin Brecl. O tem, kaj je še potrebno storiti do takrat, ko boste lahko po njej dejansko kolesarili, pa župan Dobrne v spodnjem posnetku. (BF)

 

Datoteke

MARTIN BRECL O KOLESARSKI STEZI