december 23, 2016

Nove priložnosti za stanovanjsko gradnjo na Zreškem

Če iščete parcelo za gradnjo stanovanjske hiše, boste primerno morda našli na Zreškem. Naslednje leto jih bo v tej turistični občini na voljo okoli 30. In sicer na treh lokacijah - v krajevni skupnosti Dobrovlje, na meji s konjiško občino, ob Ilirski poti ter v novem naselju SN2.

Turistična občina Zreče z Roglo in termami je mikavno okolje za bivanje. Kmalu si boste v njej lahko kupili prostor za gradnjo vašega novega doma. (Foto: Občina Zreče)

Sončne lege, ugodne cene
Povpraševanje po gradnji stanovanjskih hiš v občini Zreče je precejšnje, zato občina verjame, da bo parcele hitro prodala. Ne le zaradi tega, ker so na lepih legah, temveč tudi zaradi relativno ugodnih cen. "Natančnih izračunov sicer še nimamo, predvidevamo pa, da se bodo cene komunalno opremljene parcele gibale od 30 do 35 tisoč evrov. Gre torej za ceno zemljišča in komunalne infrastrukture skupaj," pravi Štefan Posilovič  z zreške občinske uprave. Kot posebej privlačne izpostavlja gradbene parcele (v povprečju bodo velike okoli 700 m2) na sončni legi v Dobrovljah. Tam bo občina zagotovila prostor za gradnjo šestih stanovanjskih hiš. Soseska bo imela svojo malo čistilno napravo, asfaltirano cesto in javno razsvetljavo, telekomunikacijske vode in elektro omarico, kanalizacijski sistem bo urejen za ločeno odvajanje meteorne in fekalne vode. Gradnja pa ne bo mogoče le v krajevni skupnosti Dobrovlje. Približno 20 parcel bo naslednje leto na voljo tudi v takoimenovanem naselju SN2, še nekaj dodatnih pa tudi ob Ilirski poti. Zreška občina je podrobni prostorski načrt sprejela že pred meseci, zdaj pripravlja program opremljanja. (BF)