julij 18, 2017

Srčkasta cesta, o kateri govori ves svet

Bi želeli nekoga peljati na poseben kraj? Potem je srce v vinogradu na Špičniku več kot odlična izbira. S tem se strinja tudi član dueta 2Cellos Luka Šulić, ki se je nedolgo tega nad srčkasto cesto poročil s svojo izbranko.

Srce v vinogradu je priljubljena lokacija med poročnimi pari, slavnimi in manj slavnimi.

Nastala po naključju
Špičnik v občini Kungota je zadnjih 15 let priljubljena izletniška točka številnih obiskovalcev, ki pridejo občudovati cesto v obliki srca. Srčkasta cesta je nastala povsem po naklučju, in sicer pred 40 leti. "Ko so to cesto delali, sta dedek in sin buldužuristu nesla kosilo. In so se pogovarjali o tem, kako naj bo speljana steza. Če bi šla naravnost, bi bila prestrma in bi se bilo po njej težko voziti v zimskem času. In potem je vprašal buldužerist, kam lahko gre in seveda je dedek rekel, da lahko gre levo ali desno. Odločil se je za levo, pri čemer pa ni vedel, da bo nastal srček,"pojasni nastanek ceste Andreja Dreisiebner, lastnica turistične kmetije Dreisiebner, ki se nahaja v neposredni bližini.

Priljubljena med poročnimi pari
Po besedah Andreje Dreisiebner se cesta v obliki srca najlepše vidi pozimi in spomladi, ko trta začne brsteti, saj jo v poletnem in jesenskem času zakrivajo listi vinske trte. O cesti v obliki srca pa so pisali tudi tuji mediji, saj se je pred kratkim nad srčkom poročil član dueta 2Cellos Luka Šulić s svojo izbranko. Vendar to ni bila prva poroka. Pred tem se je natančno v sredini srčka poročila vinska kraljica iz Svečine. "Drugače pa si to lokacijo izbere veliko poročnih parov, da se pridejo fotografirat," še pove Dreisisebnerjeva in doda, da je srce v vinogradu popularno tudi med glasbeniki, saj so bili na omenjeni lokaciji posneti že trije glasbeni videospoti. Celotnemu pogovoru o cesti v obliki srca prisluhnite v spodnjem posnetku. (PŽ)

 

Datoteke

KLEPET Z ANDREJO DREISIEBNER