april 7, 2015

Zmagi za šentjurske in šmarske nogometaše

V 16. krogu 3. Slovenske nogometne lige – sever je bilo v prazničnih dneh odigranih šest tekem. Še naprej prijetno presenačjo Šentjurčani, zmago so vknjižili tudi Šmarčani.
Šentjurčani so v Mariboru roke dvignili visoko v zrak. (Foto: golgeter.com)
Lokalni derbi pripadel Šmarčanom

Lokalni derbi v Šmarju pri Jelšah z Mons Claudiusom iz Rogatca je pripadel domači ekipi, ki se je tako z rezultatom 1:0 uspela oddolžiti za poraz v jesenskem delu. Prvi polčas je minil brez zadetkov, v drugem je edini gol z enajsmetrovke dosegel kapetan Šmarčanov David Firšt.

Šentjurčani premagali vodilni Maribor

Šentjurčani še naprej ostajajo najprijetnejše presenečenje spomladanskega dela prvenstva. Po dveh zmagah jim je tokrat uspel še en velik met. Na gostovanju so namreč premagali vodilnega na prvenstveni lestvici, Maribor B, in jim prizadejali šele drugi poraz v celotnem prvenstvu. V 1. polčasu je zadel Luka Kopinšek, prepričljivo zmago je z dvema goloma zagotovil Sebastjan Tuhtar. Manj uspešni so bili Slovenjebistričani. Tokrat so morali v Prevaljah priznati premoč Korotanu, ki je zmagal z 1:0. Celjski Šampion bo srečanje 16. kroga proti ekipi Koroška Dravograd odigral 13. maja.