december 25, 2018

Božična zgodba v Studenicah in jami Pekel

V teh prazničnih dneh si lahko v kar nekaj slovenskih krajih ogledamo žive jaslice. Med največjimi je zagotovo uprizoritev jaslic v Studenicah in jami Pekel, kjer si bomo lahko svetopisemske prizore Jezusovega rojstva ogledali še danes in jutri.

Božična skrivnost v jami Pekel vabi že 19. leto. (Foto: TD Šempeter)

V Studenicah več kot sto nastopajočih
Turistično društvo Samostan Studenice v tem božičnem času že 20. leto prireja Žive jaslice v Studenicah, ki so poznane kot največje premikajoče se jaslice na območju celotne Slovenije. Pri uprizoritvi svetopisemskih prizorov Jezusovega rojstva po besedah predsednice Turističnega društva Studenice Maje Bračko letos sodeluje več kot 100 nastopajočih in 30 živali. Prizore Svete noči lahko spremljamo po celotni poti skozi vas Studenice, na samostanskem dvorišču in hribu, kjer stoji grad. Več o prireditvi, ki v Studenice privabi obiskovalce od blizu in daleč, je Bračkova povedala v spodnjem posnetku, termine predstav pa si lahko ogledate TUKAJ.

Božična skrivnost v jami
Že 19 let pa zgodbo Kristusovega rojstva pod okriljem Turističnega društva Šempeter predstavljajo tudi v jami Pekel. Tako kot v Studenicah so pri tem nepogrešljivi številni prostovoljci – člani društva, nastopajoči liki in vokalno instrumentalne skupine. Na sprehod skozi čarobno jamo Pekel, kjer vam bodo približali božično zgodbo z živimi liki ob spremljavi glasbenih skupin lahko doživite 25. in 26. decembra med 15. in 18. uro. Pred jamo se obetajo še živa glasba z obiskom Božička, peko jabolk, prodajo kuhančka ter druga presenečenečenja. Podrobneje lahko o Božični skrivnosti v jami Pekel v spodnjem posnetku prisluhnete Ivici Čretnik, predsednici Turističnega društva Šempeter. (SP)

Datoteke

Maja Bračko o jaslicah v Studenicah

Predsednica TD Šempeter Ivica Čretnik o Božični skrivnosti v jami Pekel