julij 12, 2023

Aqualuna – donacija za gasilce in vstopnice za kopalce

Škodo v sobotnem požaru ocenjujejo na 300.000 evrov

Terme Olimia so nakazale donacijo prostovoljnim gasilskim društvom, ki so gasila požar, ki je v soboto izbruhnil v Aqualuni. Vodstvo podjetja je tudi odločilo, da bo nekaterim kopalcem podarilo novo vstopnico. Kako do nje?

10 prostovoljnih gasilskih društev je priskočilo na pomoč ob požaru. (Foto: Štajerski val)

Požar je v Termalnem parku Aqualuna izbruhnil v soboto popoldne, zajel je osrednji objekt, v katerem so med drugim recepcija, trgovina in gostinski lokal z razgledno teraso, o čemer smo poročali TUKAJ. Po prvih ugotovitvah je zagorelo zaradi napake v električni napeljavi v skladiščnem prostoru.

Zaradi hitrega in učinkovitega odziva zaposlenih ter hitre intervencije gasilcev na srečo ni bilo poškodovanih ljudi, prav tako se požar ni močno razširil. Aqualuno so naslednji dan tako spet odprli. Škode je po prvih ocenah za približno 300.000 evrov, pri čemer vodja prodaje in marketinga Vasja Čretnik razlaga:


Zagorel je zgornji del glavnega objekta Aqualune, streho bo treba v celoti zamenjati. (Foto: Štajerski val)

7.000 evrov za gasilce

V intervenciji so sicer sodelovala prsotovoljna gasilska društva: PGD Pristava pri Mestinju, PGD Podčetrtek, PGD Imeno, PGD Sela Verače Virštanj, PGD Zibika, PGD Mestinje, PGD Kristan Vrh, PGD Šmarje pri Jelšah in PGD Šentvid pri Grobelnem, društvo PGD Polje ob Sotli pa je bilo v pripravljenosti. Terme Olimia se jim bodo zahvalile z donacijo:

Kako do brezplačne vstopnice?
Ob požaru je bilo na kopališču okoli 1.500 obiskovalcev, vse so evakuirali. Tistim, ki so v soboto vstopnico kupili po 13. uri, bodo podarili vstopnico za ponovni obisk, unovčiti jo bo mogoče do konca letošnje sezone. Fotografijo računa je treba poslati na elektronski naslov barbara.cer@terme-olimia.com, in sicer najkasneje do 21. 7. Pridati je treba še naslov, na katerega naj podjetje pošlje novo vstopnico. (AD)