februar 28, 2023

Po avtocesti je vozil kar brez pnevmatike

Voznik tovornega vozila je včeraj brez pnevmatike na priklopnem vozilu vozil po avtocesti. Policisti so ga ustavili na izvozu iz avtoceste v Dramljah.

Voznik napake na vozilu ni opazil in je nekaj časa vozil kar brez pnevmatike. (Foto: PU Celje)

S policijske uprave Celje so sporočili, da so jih vozniki včeraj obvestili o vozniku tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil brez ene pnevmatike. Voznika, romunskega državljana, so policisti ustavili na izvozu iz avtoceste v Dramljah. Kot so ugotovili, je vozniku, zaradi neustreznih pnevmatik, na drugi osi priklopnega vozila razneslo desno pnevmatiko, ki se je popolnoma razletela. Voznik napake na vozilu ni opazil in je nekaj časa vozil kar brez pnevmatike. Ob tem se je platišče, po poročanju policijske uprave, popolnoma deformiralo. Zaradi dolgotrajne vožnje brez pnevmatike je bila tudi druga pnevmatika na desni strani preobremenjena in je obstajala velika verjetnost, da jo raznese. Voznik je na priklopnem vozilu prevažal gradbene pripomočke in opažne plošče. Priklopno vozilo so policisti izključili iz prometa, do odprave tehnične neurejenosti. Izrekli so mu tudi globo, ki jo je voznik poravnal na kraju.

Policijska uprava Celje ob tem opozarja, da vožnja s takšnim, tehnično neurejenim vozilom, predstavlja veliko nevarnost za udeležence v cestnem prometu, pa tudi za voznika, saj je stabilnost vozila vprašljiva. (KK)