maj 26, 2023

Zagorelo v skladišču odpadnega papirja v Bukovžlaku

Pozno popoldne je zagorelo v skladišču odpadnega papirja v Regijskem centru za ravnanje z odpadki Celje (RCERO Celje) v Bukovžlaku. Požar so takoj skušali pogasiti zaposleni in obvestili gasilce, a se je hitro širil. Poškodovanih na srečo ni, materialna škoda pa bo visoka

Zagorelo je v skladišču papirja. (Foto: Simbio)

Kot so sporočili iz celjskega komunalnega podjetja Simbio, ki upravlja z RCERO Celje, so se z ognjenimi zublji spopadli gasilci Poklicne gasilske enote celje in več prostovoljnih gasilskih društev, me drugim gasilska društva Gaberje, Teharje, Trnovlje, Prožinska vas in Ostrožno. Požar so uspeli pogasiti, bo pa iz preventivnih razlogov ponoči na RCERO ostala požarna straža. O požaru so obvestili tudi nacionalno mobilno enoto ekološkega laboratorija, ki bo izvedla meritve na terenu o morebitnih vplivih na okolje. »RCERO Celje je danes vključno z Zbirnim centrom Bukovžlak zaprt za vse obiskovalce. Poškodovanih k sreči ni bilo. Na objektu je zaznati večjo materialno škodo, o višini katere je še preuranjeno sklepati,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Takoj po začetku intervencije pa so iz Poklicne gasilske enote Celje sporočili: »naj prebivalci na območju Celja zaradi požara v RCERO Celje v Bukovžlaku preventivno zaprejo okna, saj je zaradi požara verjetnost povišane prisotnost prašnih delcev v zraku. Zadevo naj upoštevajo preko noči.« (NS)


Galerija slik