februar 3, 2023

Zjutraj v Celju na delu bombni tehniki

V zgodnjih jutranjih urah so celjsko mestno središče zavzeli policisti in gasilci, ki so zaprli območje mestne tržnice in zaporov. Iskali so sumljiv in potencialno nevaren predmet. Kaj so našli?

Predmet, ki so ga to jutro na območju celjske tržnice in zaporov preverjali bombni tehniki, na srečo ni bil nevaren. (Foto: Radio Štajerski val)

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, so bili zgodaj zjutraj, okoli 5.30 ure, obveščeni o nastavitvi sumljivega predmeta na Linhartovi ulici. Zaradi sumljivega predmeta so policisti zavarovali območje okoli celjske tržnice in zaporov in ljudi opozarjali, naj se na območju ne gibljejo. V intervenciji so pri zavarovanju območja sodelovali tudi gasilci Poklicne gasilske enote Celje. Na kraj so prišli bombni tehniki specialne policijske enote, ki so sumljivi predmet pregledali in ugotovili, da ni nevaren za življenje in telo in da ne gre za eksplozivno sredstvo.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje so, kot so še zapisali v sporočili za javnost, opravili ogled kraja in v sodelovanju s policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin o sumu storitve kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.