marec 23, 2020

Zrečan streljal, Celjan nasilen do mame

V teh težkih časih, ko veljajo stroga pravila in smo omejeni na svoje domove, ob tem pa nas skrbi za zdravje ter marsikoga tudi za svojo finančno prihodnost, policisti naštevajo precej nasilnih dogodkov. V minulih dneh o nasilju poročajo iz Zreč, Celja, Mozirja in Dobrne.

Policisti imajo v teh dneh veliko dela. Med drugim preverjajo tudi prijave o nedovoljenem zbiranju ljudi na javnih površinah ter o kršitvah glede prepovedi obratovanja gostinskih lokalov. (Foto: Štajerski val)

V petek v večernih urah so policisti na območju Zreč pridržali 50-letnega moškega, ki je v stanovanjski hiši in na dvorišču streljal s pištolo. V dogodku ni bil na srečo nihče poškodovan. 50-letnika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

V soboto so posredovali na Dobrni. »Občan je v nogo brcnil pripadnika Civilne zaščite, ki je pred eno od trgovin skrbel, da so stranke v trgovino vstopale posamično. Predstavnik Civilne zaščite je občana opozoril, da mora malce počakati, ker je v trgovini določeno število oseb, kar občanu ni bilo po volji in ga je brcnil ter odšel v drugo trgovino. Občanu bomo izdali odločbo o kršitvi Zakona o javnem redu in miru,« so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Včeraj pa so v Celju obravnavali nasilje v družini. Pravijo, da je bil 39-letnik nasilen do mame, zaradi česar ga bodo kazensko ovadili. »39-letniku smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, ki ga je v večernih urah že kršil. Zaradi tega smo mu odvzeli prostost in ga pridržali,« pravijo in naštevajo še primer iz Mozirja. Tam so sinoči do streznitve pridržali 41-letnega moškega, ki je v stanovanjski hiši kršil javni red in mir.

V tem času je nujno poskrbeti ne le za svoje fizično zdravje, pač pa tudi za psihično. Kak dobrodošel nasvet psihologinje najdete TUKAJ. (AD)