november 23, 2019

Dobovec blizu evropskega vrha

Malonogometaši Dobovca so po včerajšnjem porazu proti ruski ekipi KPRF ostali brez zaključnega turnirja v ligi prvakov. Od napredovanja med elitno četverico jih je ob dobri in srčni igri ločila le točka.

Po zmagah proti belgijskemu in bosanskemu prvaku, je Dobovec klonil proti domači ekipi KPRF. (Foto: Futsal klub Dobovec)

Najboljši med vsemi slovenskimi klubi doslej
Slovenski nogometni prvak v futsalu Dobovec je sinoči v zadnjem, 3. krogu elitnega dela lige prvakov v Moskvi izgubil proti domači ekipi KPRF z 2:5 in tako ostal brez zgodovinske uvrstitve na zaključni turnir. Dobovčani so na turnirju v 1. krogu s 3:1 premagali belgijskega prvaka Halle-Gooik, v 2. krogu so s 6:1 ugnali še Mostar iz Bosne in Hercegovine. Za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja bi morali izbranci Kujtima Morine z ruskimi gostitelji, favoriti turnirja, igrati vsaj neodločeno. Kljub srčni igri in dobremu prvem polčasu, ko so še držali vozovnico do polfinala, so morali v drugem polčasu le priznati premoč ruskega podprvaka. Dobovec, ki je letos tretjič nastopal v ligi prvakov, je bil sicer najbližje evropskemu vrhu med vsemi slovenskimi klubi, ki so doslej tekmovali v ligi prvaki. (SP)